Начало / Свят / Кийт Ричардс става и детски писател

Кийт Ричардс става и детски писател

Китаристът на „Ролинг Стоунс”, Кийт Ричардс, ще пише и книга за деца, съобщи „Гардиън”. Ричардс постигна успех като автор със своите мемоари „Life/ Кийт Ричардс”, които се превърнаха в бестселър. Той е решил да се обърне и към малките читатели – „Gus & Me: The Story of My Granddad and My First Guitar” ще излезе през септември.

Книгата е за специалната връзка на музиканта с неговия дядо, Тиодор Огъстъс Дюпри, който е свирил в джаз група. Именно той запалва китариста по музиката. Произведението ще бъде илюстрирано от дъщерята на Ричардс, Тиодора Дюпри Ричардс, която е кръстена на дядо си. Тя ще направи мастилени колажи от снимки на Кийт от неговото детство.

„Скоро станах дядо за 5-и път и знам за какво става въпрос. Тази специална връзка между децата и техните баби и дядовци е уникална и трябва да се цени. Това е история за една такава магическа връзка. Дано да съм толкова добър дядо за моите внуци, колкото беше Гус за мен”, коментира Ричардс.

Кийт Ричардс не е единствената музикална звезда, която се увлича по детската литература. През последните години детски книги с променлив успех публикуваха Боб Дилън, Мадона, Пол Маккартни и Ринго Стар.

„Life/ Кийт Ричардс“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

maxresdefault

Сваляме шапка пред Стивън Кинг и Джордж Мартин

Създателите на едни от най-ярките книги са рожденици Имената, които припомняме всяка седмица, са на …