Начало / Свят / Романът „Часът на чудовището“ от Патрик Нес ще бъде филмиран

Романът „Часът на чудовището“ от Патрик Нес ще бъде филмиран

Бестселърът на Патрик Нес, „Часът на чудовището“, ще бъде адаптиран на големия екран, съобщи thebookseller.com. Компаниите „River Road Entertainment“, „Participant Media“, „Lionsgate International“ и „Focus Features“ съвместно ще финансират продукцията. Режисьор ще бъде Хуан Антонио Байона. Нес ще напише сценария. Очаква се филмът да излезе през есента на 2016 г.

„Часът на чудовището“ е роман за момче, на име Конър, което се опитва да се пребори с мъката, породена от болестта на майка му, като бяга във фантастичен свят с чудовища, феи и други създания. Той се опитва да намери кураж и вяра, да се справи със загубата. Произведението получи признанието на критиците след излизането си през 2011 г. То беше отличено с медал „Карнеги“ през 2012 г.

Авторът написа в своя уебсайт:

„Знам, че не съм давал нова информация скоро, но това е защото работих по проекта ФИЛМ ПО „ЧАСЪТ НА ЧУДОВИЩЕТО“! Да, точно така, ще има такъв филм. Режисиран от Хуан Антонио Байона, продуциран от Белен Атиенца, а сценария ще напиша аз. Когато има повече информация за актьорския състав, ще ви информирам. Но много се радвам! Ще има филм!“.

Патрик Нес е британски писател, роден в САЩ през 1971 г. Има двойно гражданство. Той е един от най-награждаваните млади писатели. Два пъти е получавал медал „Карнеги”, носител е и на други награди. На български са преведени трилогиите му „Живият хаос” и „Чудовищата на войната”, както и детския хит „Часът на чудовището”.

Свързани заглавия
Патрик Нес: Ако тийнейджърите мислят за смъртта и насилието, моя работа е да пиша за това

Патрик Нес, автор на „Часът на чудовището“: Помогнах на една прекрасна идея да продължи да живее

„Часът на чудовището” от Патрик Нес (анотация)

„Часът на чудовището“ и други книги от Патрик Нес тук

 

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

14rushdie1-videoSixteenByNine3000

Книгите на Салман Рушди превзеха класациите след нападението

Състоянието му за щастие се подобрява „Сатинински строфи” – романът, заради който писателят е осъден …