Начало / България / Излезе „Около света за 80 дни” на Майкъл Палин от „Монти Пайтън“

Излезе „Около света за 80 дни” на Майкъл Палин от „Монти Пайтън“

Излезе „Около света за 80 дни” на Майкъл Палин, познат от легендараната комедийна група „Монти Пайтън“.  В тази книга британският комедиант и писател описва знаменателнотото си пътешествие, състояло се в края на 80-те години и следващо стъпките на героя от еноименната книга на Жул Верн.

Сдобил се с еквивалент на пътната чанта на Филиъс Фог, Палин тръгва на път със своя сподвижник Паспарту (няколко членен екип от Би Би Си) натоварен с уолкмен, арабски разговорник, надуваем глобус, пакет силни ментови бонбони и два-три чифта дрехи …  Предстои му нещо невероятно, пътуване изпъстрено с много емоции и пристъпи на еуфория от пристигането на всяко едно ново място, а те са доста. С влак, на борда на луксозен кораб или на миниатюрна моторна лодка, кръстоваща морета и океани, Майкъл Палин има по-малко от три месеца да се върне там откъдето е тръгнал, но през задната врата.

Майкъл Палин утвърждава своята репутация с „Летящият цирк на Монти Пайтън” и Ripping Yarns. Като актьор се изявява в няколко филма с Монти Пайтън, както и в „Мисионерът”, „Частното събиране”, „Риба, наречена Уанда”, „Американски приятели” и „Свирепи създания”. Телевизионните му изяви включват и два филма за поредицата на Би Би Си „Великите железопътни пътувания”, пиесите „На изток от Ипсуич” и „Номер 27”, както и GBH на Алън Блийсдейл. Написал е седем бестселъра за пътешествия, които да придружат телевизионните поредици „Около света за 80 дни”, „От полюс до полюс”, „Пълна обиколка”, „Пътешествията на Хемингуей”, „Сахара”, „Хималаите” и „Нова Европа”. Автор е и на множество разкази за деца, на пиесата „Уикендът” и на романа „Столът на Хемингуей”. През 2006 година първият том на дневниците му „1969 – 1979: Годините на Пайтън” прекара месеци в класациите за бестселъри. През 2008 година беше публикувано допълнено специално издание на „Около света за 80 дни”, което да съвпадне с излизането на документалния филм на Би Би Си „Около света за 20 години”.

„Около света за 80 дни”  тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …