Начало / Свят / Дж. К. Роулинг разкри историята зад Робърт Галбрайт

Дж. К. Роулинг разкри историята зад Робърт Галбрайт

Дж. К. Роулинг разкри тайната зад името Робърт Галбрайт, съобщи „Гардиън”, цитирайки официалния сайт на писателката. Псевдонимът е формиран чрез комбинация от имената на политическата фигура Робърт Ф. Кенеди и измисленото име от детството на авторката на поредицата за Хари Потър Ела Галбрайт.

„Когато бях дете, много исках да се казвам Ела Галбрайт, не знам защо. Името ми изглеждаше възхитително. Дори сега възнамерявах да се именувам Ел Ей Галбрайт, но реших, че инициалите ще ме издадат. Реших да бъде мъж, за да се отдалеча от собствената си личност на писателка”, сподели Роулинг.

Както е известно, преди по-малко от 2 седмици излезе наяве новината, че Роулинг е публикувала детективският роман „The Cuckoo’s Calling”(„Зовът на кукувицата”) под името Робърт Галбрайт. След като псевдонимът беше разкрит, продажбите на творбата се изстреляха нагоре и превърнаха произведението в бестселър.

Главният герой в книгата е бивш служител от националната сигурност. Писателката даде информация и по този въпрос: „Познавам много войници и съм близка с двама, които показаха голяма щедрост, като ми помогнаха при проучванията за моя герой. Един от тези приятели работи в Бюрото по специални разследвания. Макар персонажът Страйк да е фиктивен, той е базиран на опита на истински войници”.

Редакторът й Дейвид Шели, който пръв прочел ръкописа без да знае кой е истинският му автор, казал, че никога не би си помислил, че авторката е жена. Роулинг допълни, че вече е завършила продължението. Книгата ще излезе през 2014 г.

Свързани заглавия
Издателство успя да купи евтино правата за тайния роман на Роулинг
Дж. К. Роулинг упрекна адвокатите си заради разкриването на нейния псевдоним
Стивън Кинг поздрави Роулинг за опита й за анонимност
Криминалният роман на Дж. К. Роулинг стана бестселър
Дж. К. Роулинг публикувала роман под псевдоним
Джоан Роулинг: Не мога да реагирам адекватно на поезията

Книги от Роулинг тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …