Начало / България / Излезе нов роман на Бушков, тръгна и тв сериал по „Платина“

Излезе нов роман на Бушков, тръгна и тв сериал по „Платина“

„Наглите призраци” – новият роман на Александър Бушков, е вече на български книжен пазар. Успоредно с това по bTV Action тръгна сериалът „Платина”, създаден по едноименната романна поредица на известния руския писател.

Новият роман на Бушков е изпълнен с шпионски игри, заповеди, които не подлежат на обсъждане, алчни политици, скрили се зад красиви думи, красавици, които готвят изненади… И сред тях – един добре обучен професионалист, готов да изпълни специалната задача, с която е изпратен далеч от родните си брегове.

Романите  от поредицата   „Платина” –  „Законът на тайгата”, „Ашхабадският крадец”, „Бандитското сборище” и „Правосъдие в „Кръстовете”, бяха екранизирани за руския канал НТВ и първият сезон от 16 епизода счупи рекордите по гледаемост в Русия. Високият рейтинг доведе до заснемането на втори сезон. Главната роля (на Алексей Карташ) изпълнява красавецът Иля Оболонков. В ролята на Пьотър Гриневски е нашумелият Сергей Маховиков, играл и в друг хитов руски сериал („Слепият”).

Александър Бушков е сред най-популярните руски писатели през последните двадесет години. С общ тираж от над 50 млн. екземпляра той е единственият мъж, успял да влезе трайно в топлистите за бестселъри, доминирани само от жени. Определян е като “кралят на руския екшън”. Той пише не просто екшънтрилъри. Силата му е в увлекателния стил, оригиналните сюжети и най-вече реализма. Атмосферата, ситуациите и героите в книгите му са толкова правдиви, че те карат да заживееш в света на героите, да страдаш и да се бориш с тях. Мнозина критици определят Бушков като руския еквивалент на писатели като Робърт Лъдлъм, Том Кланси и Лий Чайлд. Самият той признава, че любимият му автор е Богомил Райнов. Живее в уединение в Сибир.

Книги от Александър Бушков тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243520_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (12 февруари – 18 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Сумрак от Пенелъпи Дъглас 2. Проектът Матусал от Том Егеланд 3. Змийско …