Начало / Свят / Продадените копия от трилогията „Петдесет нюанса сиво“ надхвърлиха 100 милиона

Продадените копия от трилогията „Петдесет нюанса сиво“ надхвърлиха 100 милиона

В цял свят вече са продадени над 100 милиона копия от трилогията на Е Л Джеймс, „Петдесет нюанса сиво“, съобщи „Лос Анджелис Таймс“. Постижението на еротичните романи е наистина впечатляващо, като се има предвид, че първия излезе едва през 2011 г. За сравнение, поредицата на Ян Флеминг за Джеймс Бонд има същите резултати, но първата книга, „Казино Роял“, е на книжния пазар от повече от 50 години.

От издателството „Vintage“, част от „Random House“, което разпространява творбите, казват, че е имало момент, в който са продавани по 2 копия на секунда. Трилогията включва романите „Петдесет нюанса сиво“, „Петдесет нюанса по-тъмно“ и „Петдесет нюанса освободени“. Те са преведени на 51 езика, включително исландски, иврит, корейски, латвийски, литовски, монголски, руски, сръбски, словашки и български.

Ако продължава със същото темпо, поредицата на Джеймс може да догони по продажби други успешни серии. „Здрач“ от Стефани Майър има 120 милиона продадени бройки, а книгите на Дан Браун с главен герой Робърт Лангдън – 200 милиона. Все още много напред е Дж. К. Роулинг с книгите за Хари Потър. От тях са продадени над 450 милиона копия.

В момента се работи по филмовата адаптация на първата част. По план, лентата трябва да тръгне по кината в САЩ от февруари 2015 г.

Трилогията на Е Л Джеймс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

51QZyQzA83L._SX327_BO1,204,203,200_

Топ 10 на Ню Йорк Таймс (30 май – 4 юни)

Две книги от популярен журналист и автор на бестселъри привличат вниманието ни  за изминалата седмица. Дейвид …