Начало / Свят / Елизабет Гилбърт номинирана за „Wellcome Book Prize“

Елизабет Гилбърт номинирана за „Wellcome Book Prize“

Елизабет Гилбърт е сред номинираните за тазгодишното издание на наградата „Wellcome Book Prize“, съобщи thebookseller.com. Тя е номинирана за последния си роман, „Знакът на всички неща“. Наградата се дава за книги, в които са засегнати теми като медицина и здраве. Ботаника и еволюция са водещи мотиви в произведението на Гилбърт.

Останалите финалисти са Емили Мейхю с „Wounded: From Battlefield to Blighty“, Адам Ръдърфорд с „Creation: The Origin of Life“, Оливър Сакс с „Hallucinations“, Андрю Соломон с „Far From the Tree: A Dozen Kinds of Love“ и Сара Уайз с „Inconvenient People“. Победителят ще бъде обявен на 29 април.

Наградата „Wellcome Book Prize“ се дава всяка година за книги, в които се изследват теми, свързани с медицина и здраве. Паричната премия за този, който печели, е 30 000 паунда. Генерален спонсор е благотворителната организация „Wellcome Trust“. Първото издание на приза е през 2009 г. По изключение, през 2013 г. нямаше издание на „Wellcome Book Prize“.

Елизабет Гилбърт е американска писателка, родена през 1969 г. Тя е известна най-вече с бестселъра си „Яж, моли се и обичай“, който е адаптиран и на големия екран, с участието на Джулия Робъртс и Хавиер Бардем. Книгата е достъпна и в родните книжарници. Други заглавия на Гилбърт също са преведени на български.

 

Книги от Елизабет Гилбърт тук

„Окото на съзнанието“ от Оливър Сакс тук

Прочетете още

231894_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (29 ноември – 5 декември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Списъкът на съдията от Джон Гришам 2. Пасиансът на архангелите от Мария …