На фокус
Начало / Свят / Елизабет Гилбърт номинирана за „Wellcome Book Prize“

Елизабет Гилбърт номинирана за „Wellcome Book Prize“

Елизабет Гилбърт е сред номинираните за тазгодишното издание на наградата „Wellcome Book Prize“, съобщи thebookseller.com. Тя е номинирана за последния си роман, „Знакът на всички неща“. Наградата се дава за книги, в които са засегнати теми като медицина и здраве. Ботаника и еволюция са водещи мотиви в произведението на Гилбърт.

Останалите финалисти са Емили Мейхю с „Wounded: From Battlefield to Blighty“, Адам Ръдърфорд с „Creation: The Origin of Life“, Оливър Сакс с „Hallucinations“, Андрю Соломон с „Far From the Tree: A Dozen Kinds of Love“ и Сара Уайз с „Inconvenient People“. Победителят ще бъде обявен на 29 април.

Наградата „Wellcome Book Prize“ се дава всяка година за книги, в които се изследват теми, свързани с медицина и здраве. Паричната премия за този, който печели, е 30 000 паунда. Генерален спонсор е благотворителната организация „Wellcome Trust“. Първото издание на приза е през 2009 г. По изключение, през 2013 г. нямаше издание на „Wellcome Book Prize“.

Елизабет Гилбърт е американска писателка, родена през 1969 г. Тя е известна най-вече с бестселъра си „Яж, моли се и обичай“, който е адаптиран и на големия екран, с участието на Джулия Робъртс и Хавиер Бардем. Книгата е достъпна и в родните книжарници. Други заглавия на Гилбърт също са преведени на български.

 

Книги от Елизабет Гилбърт тук

„Окото на съзнанието“ от Оливър Сакс тук

Прочетете още

9a4ff6717175ebd6dd534c198131ea21

Дан Браун празнува 60, Ричард Бах докосва като чайка 88

Все чудесни писатели са родени през юнските дни Авторите, които са рожденици, са все наши …