Начало / Критика / 5 съвета, които ще ви помогнат да завършите книгата си

5 съвета, които ще ви помогнат да завършите книгата си

Ако сте започнали да пишете книга отдавна, но все не намирате време да я завършите, този текст е за вас. Представяме ви 5 съвета, публикувани в huffingtonpost.com, които ще ви помогнат най-накрая да завършите своето произведение. Ето ги и тях:

1. Четете, четете, четете. Приемете съвета на Стивън Кинг: „Ако нямате време да четете, нямате време и да пишете“. Четенето и писането вървят ръка за ръка. Книгите ще ви дадат идеи, а авторите ще ви покажат начините за тяхното реализиране.

2. Организирайте действията си. Организирането на плановете и мислите ви ще ви помогнат да достигнете до целта си по-бързо. Винаги имайте лист и химикалка. Записвайте както задачите си за деня, така и дългосрочните си цели. Това е доказан метод, който работи.

3. Изберете правилните думи. Изказът е важен в литературата. Често е ключов за успеха на едно произведение. Именно затова е важно да четете, за да обогатявате речника си. Това ще ви помогне да се изразявате по-добре на белия лист.

4. Намерете собствения си глас. Важно е да бъдете себе си, а не да имитирате известни писатели. Не е лошо да взаимствате идеи и методи, но няма да стигнете далеч, ако се опитвате да бъдете някой друг. Но за изграждане на стил са нужни упражнения. Направете писането приоритет във вашето ежедневие.

5. Фокусирайте се. Тази точка е свързана с предната. Ако искате да завършите своята книга, трябва писането да е важно за вас. Намерете своята мотивация да отделяте редовно време за работа както върху творбата, така и върху уменията ви като писател.

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …