Начало / Свят / Брокер ще съди продуцентите на „Вълкът от Уолстрийт“ за 25 млн. долара

Брокер ще съди продуцентите на „Вълкът от Уолстрийт“ за 25 млн. долара

Бивш стокброкер съди за 25 млн. долара създателите на филма „Вълкът от Уолстрийт“, базиран на творбата от Джордън Белфърт, съобщи Би Би Си. Андрю Грийн е попълнил всички необходими документи за завеждане на дело в Ню Йорк. Грийн твърди, че персонажът Ники „Ругарт“ Роскоф е базиран на него.

Грийн казва, че във филма той е представен като наркоман, покварен човек и престъпник. Според него, името на персонажа е сменено във филма, а в книгата е споменато точно неговото име. Той твърди, че филмовите студия „Paramount“ и „Red Granite Pictures“, както и режисьора Мартин Скорсезе, уронват професионалния му престиж, а и се подиграват с външния му вид. В лентата, героя, изигран от П. Дж. Бърн, носи перука и останалите персонажи често му се подиграват.

Макар да е работил в компанията за корпоративни финанси, „Stratton Oakmont“, Андрю Грийн отрича да е взимал наркотици, участвал в корупционни схеми или демонстрирал поведение, показано в адаптацията на книгата. Грийн твърди, че няма просто да иска голямата сума като финансово обезщетение, но и ще се опита да спре от излъчване продукцията.

„Вълкът от Уолстрийт“ е един от най-успешните филми на 2013 г. Прожекцията има приходи от близо 310 милиона долара, а има и няколко номинации за „Оскар“, включително за най-добър актьор – Леонардо ди Каприо и най-добър режисьор, в лицето на Мартин Скорсезе.

„Вълка от Уолстрийт“ тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

ddd6b542621bb68904c090c2d5490326

Георги Дюлгеров: Аз съм за качествения зрител, който ще помни филма

Новата книга на режисьора ще бъде представена първо в Бургас „Биография на моите филми“ от …