На фокус
Начало / България / Научна конференция, посветена на Сирак Скитник, се открива утре

Научна конференция, посветена на Сирак Скитник, се открива утре

На 20 февруари в Софийска градска художествена галерия ще се проведе научна конференция, посветена на големия български писател и художник Панайот Тодоров, познат за публиката като Сирак Скитник.Събитието се организира съвместно с Института за изследване на изкуствата и ще бъде открито в 10,30 ч, съобщи БГНЕС.

Във връзка с подредената от декември 2013 г. ретроспективна изложба на твореца в залите на галерията, екипът на изложбата организира научен форум, в който участие ще вземат не само изявени изследователи, а и млади историци на изкуството.

Форумът има за цел да освети някои неизследвани до сега ракурси от художественото творчеството на Сирак Скитник, както и неговите прояви в областта на театъра, критиката и обществения живот в страната през първите десетилетия на ХХ в. Водещи на заседанията са доц. Бисерка Пенкова, проф. Красимира Коева и Аделина Филева. Конференцията ще завърши с представяне на каталога, подготвен от кураторите на изложбата „130 години от рождението на Сирак Скитник“, в който за първи път се публикуват множество непознати произведения на автора. От 25 февруари той ще се продава на щанда за книги и албуми в СГХГ.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226024_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (20 март – 26 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Войната на буквите от Людмила …

Един коментар

  1. 01-Перестройка – 02-Преход – 03-Промени – 04-Подчинение-за-Послужване!?!