На фокус
Начало / България / Научна конференция, посветена на Сирак Скитник, се открива утре

Научна конференция, посветена на Сирак Скитник, се открива утре

На 20 февруари в Софийска градска художествена галерия ще се проведе научна конференция, посветена на големия български писател и художник Панайот Тодоров, познат за публиката като Сирак Скитник.Събитието се организира съвместно с Института за изследване на изкуствата и ще бъде открито в 10,30 ч, съобщи БГНЕС.

Във връзка с подредената от декември 2013 г. ретроспективна изложба на твореца в залите на галерията, екипът на изложбата организира научен форум, в който участие ще вземат не само изявени изследователи, а и млади историци на изкуството.

Форумът има за цел да освети някои неизследвани до сега ракурси от художественото творчеството на Сирак Скитник, както и неговите прояви в областта на театъра, критиката и обществения живот в страната през първите десетилетия на ХХ в. Водещи на заседанията са доц. Бисерка Пенкова, проф. Красимира Коева и Аделина Филева. Конференцията ще завърши с представяне на каталога, подготвен от кураторите на изложбата „130 години от рождението на Сирак Скитник“, в който за първи път се публикуват множество непознати произведения на автора. От 25 февруари той ще се продава на щанда за книги и албуми в СГХГ.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия. Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

Kniha1

Пет книги, които ще разширят погледа ни към реалността

Връщат посоката и желанието за живот Има книги, които говорят за морала – и други, …

Един коментар

  1. 01-Перестройка – 02-Преход – 03-Промени – 04-Подчинение-за-Послужване!?!