Начало / Свят / „Orion” преиздава сатирични криминални романи на Джулиан Барнс

„Orion” преиздава сатирични криминални романи на Джулиан Барнс

Издателството „Orion” ще преиздаде сатирични криминални романи на Джулиан Барнс, съобщи „thebookseller.com”. Произведенията, които Барнс подписва с псевдонима Дан Кавана, излизат за първи път през 80-те години на миналия век.

4-те романа ще излязат отново през 2014 и 2015 г. „Duffy” ще бъде на британския книжен пазар през април, следва „Fiddle City” през август и „Putting the Boot In” през декември. „Going to the Dogs” ще бъде в книжарниците в Обединеното кралство от април догодина.

Джон Уууд, главен редактор на отдела за художествена проза в „Orion”, заяви:

„Това са неактуални, но брилянтни романи от 80-те години на ХХ век, които показват една занемарена страна на британската криминална проза. Аз обичам тези книги. Структурирани са безупречно. Имат този класически, отличаващ се персонаж в тях – нещо много ценно за този жанр. А фактът, че по неподражаем начин пресъздават жива картина от онези години, е допълнителен бонус”.

Джулиан Барнс е английски писател, роден през 1946 г. в Лестър. Известен е с ироничния си стил. Смятан е за представител на постмодернизма. Сред най-известните му произведения са „Папагалът на Флобер”, „Бодливо свинче”, „Артър и Джордж”, „Предчувствие за край” и „Нива на живот”. Тези и други негови книги са преведени на български език.

Книги от Джулиан Барнс тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

225012_b

Стив Бери: Внимавайте, докато четете тази книга: може да остави следа върху вас!

В „Черният списък“ на Джак Кар целият екип на капитан трети ранг Джеймс Рийс загива …