Начало / Свят / „Orion” преиздава сатирични криминални романи на Джулиан Барнс

„Orion” преиздава сатирични криминални романи на Джулиан Барнс

Издателството „Orion” ще преиздаде сатирични криминални романи на Джулиан Барнс, съобщи „thebookseller.com”. Произведенията, които Барнс подписва с псевдонима Дан Кавана, излизат за първи път през 80-те години на миналия век.

4-те романа ще излязат отново през 2014 и 2015 г. „Duffy” ще бъде на британския книжен пазар през април, следва „Fiddle City” през август и „Putting the Boot In” през декември. „Going to the Dogs” ще бъде в книжарниците в Обединеното кралство от април догодина.

Джон Уууд, главен редактор на отдела за художествена проза в „Orion”, заяви:

„Това са неактуални, но брилянтни романи от 80-те години на ХХ век, които показват една занемарена страна на британската криминална проза. Аз обичам тези книги. Структурирани са безупречно. Имат този класически, отличаващ се персонаж в тях – нещо много ценно за този жанр. А фактът, че по неподражаем начин пресъздават жива картина от онези години, е допълнителен бонус”.

Джулиан Барнс е английски писател, роден през 1946 г. в Лестър. Известен е с ироничния си стил. Смятан е за представител на постмодернизма. Сред най-известните му произведения са „Папагалът на Флобер”, „Бодливо свинче”, „Артър и Джордж”, „Предчувствие за край” и „Нива на живот”. Тези и други негови книги са преведени на български език.

Книги от Джулиан Барнс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

235047_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (27 юни – 3 юли)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Спаринг партньори от Джон Гришам 2. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева …