Начало / България / Излиза предисторията на котарака Боб, Гари Дженкинс е помагал на Джеймс Боуен

Излиза предисторията на котарака Боб, Гари Дженкинс е помагал на Джеймс Боуен

Гари Дженкинс е писателят в сянка, който е помагал на уличния музикант Джеймс Боуен  да разкаже историята си в двете вече хитови книги – „Уличният котарак Боб” и „Светът в очите на Боб”. Творческият им тандем вече официално е обявен в „Преди да стана Боб”. Детската книга излиза на български с клеймото на „Книгопис” на 20 февруари.

Както издава и самото заглавие, това е приказка за преживелиците на Боб, преди  Джеймс да го намери болен и ранен. Написана с топлота и оптимизъм, книгата разказва за неочаквания обрат в съдбата на Боб, когато той трябва да тръгне да търси нов дом с надеждата някой отново да го заобича.

Само допреди няколко години Джеймс Боуен  е наркозависим бездомник. Срещата с котарака обаче преобразява живота му и го спасява. Борбата за оцеляване като уличен музикант става много по-смислена, а и по-успешна, когато Боб лежи на раменете му или бди пред калъфа на китарата. Днес Джеймс и Боб са световноизвестни и са окуражаващ пример за превъзмогване на злото. Двамата вече не изкарват прехраната си из улиците на Лондон, но продължават да са заедно, работят върху нови книги и събират пари за благотворителни каузи в помощ на животни и бездомни хора.

Илюстрациите са  на Джералд Кели, известен с умението си да рисува животни. Художникът живее в САЩ и рисува за едни от най-големите издателски компании в света.

Книгите на Джеймс Боуен тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

booktrib_GamblingMan-scaled

Дейвид Балдачи зарадва феновете си с нов трилър

Новата му серия бързо се сдобива с популярност Алойшъс Арчър, както се казва главният ѝ …