Начало / Критика / 12 причини да си водите дневник

12 причини да си водите дневник

Представяме ви 12 причини да си водите дневник, дело на Стейша Пиърс. Пиърс е авторка на книги за самопомощ и предприемачество. Тя редовно организира конференции и семинари, на които се разискват начините човек да постига успех в различни аспекти от живота. Публикувала е над 20 книги, сред които „Success Secrets of a Reader”, „25 Habits of Successful Women”, „Inspired to Succeed” и др. Текстът е публикуван в huffingtonpost.com.

Ето и причините:

1. За да отбелязвате брилянтните си идеи. Можете да записвате всяка идея, която ви дойде на ум. Така те ще могат да ви асистират за осъществяването на вашите цели. Никога не знаете коя идея може да ви потрябва в даден момент.

2.  За да записвате мечтите си. Не се ограничавайте – поставете си големи цели. Записването им на хартия ще ви вдъхнови и мотивира да ги осъществите. Записването на целите е един от законите на успеха.

3. За да получите яснота. Понякога живота ни поставя пред различни дилеми и ние се колебаем как да постъпим. Ако запишем на хартия всички гледни точки, това може да ни помогне да ги погледнем по-безпристрастно и да вземем правилното решение.

4. За да решавате проблеми по-бързо. Когато задаваме правилните въпроси, тогава получаваме правилните отговори. Напишете в дневника си въпросите, които ви измъчват. Много вероятно е така да намерите техните отговори.

5. За да следите какво работи и какво не. Документирането на успехите и неуспехите е полезно. Така можете да се връщате към предишни препятствия, пред които сте се изправяли, и да виждате какво ви помага и какво не бива да правите.

6. За да отбелязвате триумфите си. Понякога е нужно да видим черно на бяло, че сме успели, за да се вдъхновим. Записвайте своите постижения, за да ви дават те сили при бъдещи предизвикателства.

7. За планиране и изграждане на стратегия. Дневникът може да бъде полезен както за краткосрочни, така и за дългосрочни цели. Запишете плановете за постигането им. Това ще ви помогне да не излизате от правия път и да канализирате усилията и работата си.

8. За да поемете контрол над бъдещето си. Тази точка е свързана с предната. Напишете какъв живот искате да имате, какъв човек искате да бъдете, докъде искате да стигнете. Така ще се подготвите за възможността, която може все още да не се е открила, но ще се открие в бъдеще пред вас.

9. За да подобрите материалното си положение. Документирането на движението на вашите финанси ще ви помогне да се научите да ги управлявате по-добре. Така ще разпределите парите си по-правилно и ще имате повече опции.

10. За личностно усъвършенстване. Дневникът е отличен начин за диалог със себе си. Това е вашата книга, вашата история. Бъдете напълно честни, изразете най-съкровените си желания.

11. За да взимате по-лесно решения. Всяка ситуация може да бъде проследена на листа. Отбележете плюсове и минуси и възможно развитие на ситуацията. Когато видите пътищата на развитие, вие ще вземете решение по кой да поемете много по-лесно.

12. За да останете в настоящето. Често прекарваме прекалено много време, мислейки за бъдещето. Дневникът ще ви помогне да останете в настоящето. Отделете време, за да напишете и изразите своята благодарност за възможностите, които са се открили пред вас и за живота, който имате възможност да водите.

Оригинални бележници тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …