Начало / Любопитно / 10 тийн книги за Свети Валентин от „Егмонт България”

10 тийн книги за Свети Валентин от „Егмонт България”

 

„Скай” от Джос Стърлинг
Скай е потресена, когато внезапно чува гласа на арогантния Зед Бенедикт в ума си… той чете нейните мисли и говори в съзнанието й. А Зед е не по-малко учуден да разбера, че Скай е сродната му душа, идеалната му половина и савант като него самия. Ще събере ли смелост тя да се изправи срещу мрачните демони на миналото си, дори ако това означава да изгуби сърцето си?

Ще узнаете от първата книга, която проследява премеждията на савантите в търсене на сродни души.

„Целувка за Ана” от Стефъни Пъркинс
17-годишната Ана от Атланта не е очарована от перспективата да учи в гимназия далеч от дома. Скоро обаче Ана се научава да цени живота в Париж – ароматното кафе, криволичещите улички… и умопомрачително привлекателния Етиен Сен Клер. Той се превръща в най-добрия й приятел, но колкото повече приятелството ги сплотява, толкова по-несигурни стават в чувствата си. И не само, защото Етиен е вече зает. Но в града на светлините мечтите намират начин да се сбъднат…

Романът на Пъркинс, предаден чрез симпатичния, интроспективен глас на Ана, е увлекателно и приятно четиво.

Звезди за Лола” от Стефъни Пъркинс
Животът на Лола е перфектен, докато ужасяващите близнаци от семейство Бел не се завръщат в съседската къща. Преди 2 години Калиопe слага край на приятелството си с Лола. Но по-кофти е, че сърцето на Лола е разбито от брата на Калиопе – Крикет. Този път Крикет ще излезе от сянката на сестра си, за да превземе отново живота на Лола. А тя ще трябва да се изправи пред чувствата си към съседското момче, които е таяла цял живот.
Авторката съчетава по елегантен начин романтика с реалност, интелигентен диалог, свежи герои и интересно преплетени взаимоотношения.

„Създадена от дим и кост” от Лейни Тейлър
Кару е единствена по рода си – със синя коса, тя говори всички езици на света, при това не само човешките, и запълва своите скицници с рисунки на неземни същества. Кару има една тайна… никой, дори сама тя, не знае истината за произхода й. Докато един ден не среща непознат странник в пулсиращия стар град на Маракеш. Пламва любов, стара като времето. И една битка, от която зависи всичко. Дали Кару ще доживее да съжали, че е научила истината за себе си?

Прелестната и изящно написана книга, стилът на авторката е разточителен като поема и ще ви заплени от самото начало.

„Вината в нашите звезди” от Джон Грийн
Шестнайсетгодишната Хейзъл знае, че не ѝ остават повече от няколко години живот. Затова тя гледа на себе си преди всичко като на „професионално боледуваща“. Но един ден в групата за взаимопомощ, която посещава, се появява Огъстъс Уотърс. И ето как историята на Хейзъл е напът да бъде пренаписана.

Мъдър, дързък и суров, „Вината в нашите звезди“ на Джон Грийн е труден за преглъщане роман за смешното и трагичното в това да си влюбен и… на крачка от смъртта.

„Хартиени градове” от Джон Грийн
Куентин Якобсен е влюбен тайно в красивата и импулсивна Марго Рот Шпигелман от цяла вечност. Когато една нощ тя нахлува през прозореца и го призовава да я последва в хитро замислено отмъщение, той тръгва без колебание. След тази нощ Марго изчезва, оставяйки след себе си тайнствени следи. Кю се впуска в търсенето й, за да се  озове във вихъра на вълнуващо приключение – нещо между пътепис, детективска и любовна история.

Героите в поредния шедьовър от Джон Грийн са уникални и истински и можеш да откриеш част от себе си във всеки един от тях.

„Къде си, Аляска?” от Джон Грийн
В живота на Майлс Халтър не се случва нищо. Затова решава да тръгне да търси, както бе казал поета, „Великото Може би“. Пътят го отвежда до гимназия „Кълвър Крийк“, където се запознава с Аляска Йънг. Тя въвлича Майлс в своя свят, показва му „Великото Може би“ и открадва сърцето му.

„Къде си, Аляска?” е изключително въздействащ роман, който ще увлече читателя в лабиринт от живот, любов и тайнствата на човешката душа.

„Изборът” от Кийра Кас
Америка Сингер трябва да се раздели с тайната си любов Аспен, за да се включи в яростна надпревара за корона, които не желае. Но когато среща принц Максън, тя осъзнава, че животът, за който винаги е мечтала, не може да се сравнява с бъдещето, което никога не си е представяла, че ще има.

Почитателите на приказните сюжети ще се влюбят в алтернативната реалност, която оживява на страниците на романа, и с нетърпение ще очакват продължението

„Заветът Мефисто” от Тринити Фейгън
Когато Аякс среща Саша, той знае, че са предопределени един за друг и че тя е единствената му надежда за изкупление. Привличането между двамата е неземно и неимоверно силно. Но ще избере ли Саша да загърби смъртния си живот заради него? Дали Аякс я обича или е привлечен от обещанието за спасение, което любовта й може да му донесе?

Тринити Фейгън умело преплита библейски и древногръцки сюжети с немски фолклор, за да създаде тъмна и завладяваща любовна история, която запленява въображението и обещава много вълнуващи моменти.

„Здрач” от Стефъни Мейър
Бела Суон винаги е била различна и никога от популярните. Но когато се премества във Форкс, нещата се променят. Тя се превръща в център на вниманието, а нейното е привлечено от мистериозния и нечовешки красив Едуард Кълън и неговото семейство. Едуард обаче пази страшна тайна, а разкриването й ще доведе до редица опасности, битка на живот и смърт, нови приятелства и една невероятно силна, изпепеляваща любов.

Това е историята на една невъзможна любов. История, изпълнена с много приключения и опасности. История за приятелство. История за игра на живот и смърт.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

MV5BOTVjZDljOGItZWM2NC00NzQ1LThhZDEtMmMzNjZiYzZjMmQ3XkEyXkFqcGdeQXVyNjk0NTczMTM@._V1_

Сериал по книга на Тейлър Дженкинс Рийд ще е хит наесен

Това е и най-продаваната ѝ книга „Дейзи Джоунс&The Six” беше дори обявена за книга на …