Начало / Свят / Критикът на мемоарите на Мориси с „Брадвичката на годината“

Критикът на мемоарите на Мориси с „Брадвичката на годината“

Критичният материал на А А Гил за мемоарите на певеца Мориси беше отличен с „Брадвичката на годината“, съобщи Би Би Си. Призът се дава за литературна критика. Той награждава „най-ядната, смешна и остра критика към книга през годината”. Целта на отличието е да подобри имиджа на литературните критици във време, в което всеки може да пише ревюта на книги в интернет.

Безмилостният материал на Гил беше публикуван в британското издание „Sunday Times“. Той беше избран пред критични отзиви за книги като „The Luminaries“ – отличения с „Букър“ роман на Елинор Катън, и „A Delicate Truth“ – последния роман на Джон льо Каре.
Автобиографията на Мориси беше публикувана от отдела за класики на издателството „Penguin“. Обикновено то издава трудове на автори като Молиер и Макиавели. Ето обаче какво пише Гил за творбата:

„Книгата прелива от суета, самосъжаление, логорея и тъпота. Мемоарите на Мориси са напълно лишени от прозрение, топлина и мъдрост, не предизвикват дори симпатия. Мориси е чисто и просто най-заядливото, сърдито и хленчещо човешко същество. Отгоре на всичко постоянно се опитва да се изкара като мъченик. И това са само добрите му качества“.

Свързани заглавия
Мориси става и писател – ще публикува роман
Автобиографията Мориси моментално се превърна в бестселър
„Penguin” издава автобиографията на Мориси от „The Smiths”

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …