Начало / България / Мултимедийният спектакъл „Безопасни игли“ на Петър Чухов в „Червената къща“

Мултимедийният спектакъл „Безопасни игли“ на Петър Чухов в „Червената къща“

На 13 февруари (четвъртък) от 19.30 ч в Червена зала на „Червената къща“ (София) ще бъде представен хайку мултимедиен спектакъл „Безопасни игли“ от Петър Чухов.

Сценарият  и режисурата са на Мая Кисьова, а музиката на поета Петър Чухов.

Театралният хайку-празник е в 7 епизода: Град, Интериор, Смърт, Жизнеспособност, Природа, Опасни игли, Любов. Гласът и музиката на автора, носител на Голямата награда за поезия на музея „Башо“ в Япония. Изящна и неочаквана актьорска интерпретация на български, руски и английски език, която разкрива гениалната простота на жанра. Атмосферата и богатият колорит на снимковия материал от България и Полша съчетава традиция и съвременност. В мултимедията са красиво ситуирани и преведени на японски хайку. Континумът „мъж – жена“ вибрира в пълната гама взаимоотношения – борба за надмощие, преклонение и неистова взаимна необходимост – за да триумфира божественото равновесие.

Спектакълът е свободен проект на професионални артисти, който се играе вече трети сезон в България и чужбина. Той е под патронажа на посолството на Япония в РБългария. Входът е 6 лв.

 „Безопасни игли“  тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …