Начало / Свят / Майк Тайсън и Памела Андерсън в адаптацията на „Бог Върнън Литъл“ от ДБС Пиер

Майк Тайсън и Памела Андерсън в адаптацията на „Бог Върнън Литъл“ от ДБС Пиер

Майк Тайсън и Памела Андерсън са в напреднала фаза на преговори за участие във филмовата адаптация на „Бог Върнън Литъл“ от ДБС Пиер, съобщи британският „Телеграф“. Произведението е носител на награда „Букър“. Режисьор ще бъде германецът Вернер Херцог. Сценарист е Андрю Бъркин, написал сценария на филма по бестселъра на Патрик Зюскинд, „Парфюмът“.

За бившия световен шампион по бокс в тежка категория е планирана роля на един от отрицателните персонажи в произведението. Все още не е ясно каква ще бъде ролята на Андерсън, добила популярност от сериала „Спасители на плажа“. Известният британски актьор Ръсел Бранд също е получил оферта да се присъедини към проекта.

Сатиричният роман беше отличен с „Букър“ през 2003 г. Той разказва историята на Върнън Литъл, обикновен тийнейджър в малък град в щата Тексас, чийто живот се обръща с главата надолу, когато единствения му приятел, Хесус Наваро, застрелва 16 техни съученици, преди да се самоубие. Литъл е заподозрян в съучастничество и е разпитван от полицията. Книгата е преведена и на български език.

Снимките ще започнат това лято и ще бъдат в САЩ и Мексико. Макар до момента творбата на Пиер да не е адаптирана на големия екран, по нея беше направена пиеса през 2011 г.

„Бог Върнън Литъл“ тук

„Парфюмът“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20220531090536-62961a21d287403399e5d5a3jpeg

Новата книга на Джон Гришам – от класацията на „Ню Йорк Таймс“ вече и на български

Художествена литература 1. „Спаринг партньори“ от Джон Гришам (нова в класацията) 2. „Никога повече“ от …