Начало / Свят / „Форбс” публикува електронна книга за Уорън Бъфет

„Форбс” публикува електронна книга за Уорън Бъфет

Американското издание „Форбс” публикува електронна книга за милиардера Уорън Бъфет, съобщи mediabistro.com. Творбата, озаглавена „Warren Buffett, The $59 Billion Philanthropist”, представлява поглед върху кариерата и живота на един от най-богатите хора в света.

Произведението събира в себе си 15 статии за Бъфет, публикувани във „Форбс” между 1969 и 2013 г. Показана е еволюцията му през годините като бизнесмен и филантроп. Изданието ще работи с компанията „Vook” за публикуването и разпространяването на книгата. Редактор е Дженифър Июм, която е ръководител в американското издание. „Warren Buffett, The $59 Billion Philanthropist” се продава от всички търговци на е-книги.

Уорън Бъфет е американски бизнесмен, инвеститор и филантроп, роден през 1930 г. Считан за най-успешния инвеститор на 20 век, Бъфет е сред най-богатите хора в света. През 2008 г. дори оглавява тази класация. Към момента той е смятан за втория най-богат американец. Последовател е на инвестиционната философия на Бенджамин Греъм – първият, който осъзнава, че собствеността върху акции от една компания е равнозначна на собственост върху част от бизнеса й.

Относно благотворителната си дейност, веднъж Бъфет казва: „Ако си от късметлиите, които съставляват 1% от човечеството, то дължиш на човечеството да помислиш за останалите 99%”.

Книги за Уорън Бъфет тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …