Начало / Свят / Ще бъде направен минисериал по наградения с „Букър“ роман на Елинор Катън

Ще бъде направен минисериал по наградения с „Букър“ роман на Елинор Катън

Ще бъде направен минисериал по романа на Елинор Катън „The Luminaries“, съобщи nzherald.co.nz. Припомняме, че това е последната книга, наградена с престижната награда „Букър“. Правата са откупени от продуцента Андрю Уудхед още през август 2013 г., преди творбата да получи отличието. Сега вече проектът ще бъде задвижен.

Катън се е съгласила да се адаптира произведението й, но настоява снимките да са в родината й Нова Зеландия. Нейният аргумент е, че там има много кътчета, където природата е все още недокосната от човека и няма да е трудно да се пресъздаде атмосферата на ХIX век. Авторката не иска да да пише сценария, защото е на мнение, че е необходима  намеса на експерт, който ще е по-безпристрастен. Писателката каза още, че предпочита минисериал пред филм, защото формата позволява по-подробно предаване на всички важни елемнти от книгата на екрана.

Елинор Катън е писателка от Нова Зеландия, родена през 1985 г. През миналата година тя стана най-младата авторка, печелила „Букър“ – едва на 28 години. Творбата й „The Rehearsal“ също получи признанието на критиците.

Свързани заглавия
Елинор Катън: Не може да се определи конкретно как една книга превъзхожда друга
Елинор Катън: Сякаш ме удари бяла стена
28-годишната Елинор Катън взе „Букър” с роман от 800 страници

 

 

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …