Начало / Свят / Мартин Скорсезе ще филмира „Silence” от Шусаку Ендо

Мартин Скорсезе ще филмира „Silence” от Шусаку Ендо

Легендарният филмов режисьор Мартин Скорсезе ще филмира известния роман на Шусаку Ендо, „Silence”, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Снимките ще започнат през лятото, а в главната роля ще бъде признатият актьор Лиъм Нийсън.

Публикуван в Япония през 1966 г., „Silence” е считан за един от най-важните романи в японската литература през ХХ век. Отличен е с наградата „Tanizaki Prize”, която е една от най-престижните в страната. Книгата излиза на английски език 3 години по-късно. Разказва се за свещеник – португалски католик, който обикаля Япония. Действието се развива през ХVІІ век. По онова време държавата е на път да приеме католицизма, но все пак местната религия остава будизъм.

Шусаку Ендо е японски писател, роден през 1923 г. Той е бил римокатолик. Публикувал е над 10 книги, като „Silence” се счита за най-завършената му творба. В Нагасаки има литературен музей, който носи неговото име. Умира през 1996 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1611164053494_n_msnbc_full_amandagorman_210120_1920x1080

Поетеса прикова вниманието на Америка

Аманда Горман участва в инаугурацията на президента Байдън 22-годишната поетеса представи шестминутно стихотворение, наречено The …