Начало / България / Любовната лирика на Добромир Славчев ще бъде представена в Бургас

Любовната лирика на Добромир Славчев ще бъде представена в Бургас

„Инфлация на чувствата“ и „Храна за върколаци“ – поетичните книги на Добромир Славчев, ще бъдат представени на 8 февруари, събота, от 18,30 ч в книжарницата на „Хеликон” в Бургас. И двете книги излязоха през 2013 г. с печата на „Сиела”.

„Поне за мен любовта е точно онова, за което бих умрял, без да се замислям. За нея е писано толкова много, че всеки дръзнал да го направи след това, рискува да преповтори казаното. Прекрасно е да срещнеш човек и да се влюбиш, и да го обичаш истински, а още по-прекрасно е да запазиш чувствата си към него такива, каквито те са се появили при теб в самото начало. И тези чувства никога да не те напуснат. Звучи почти невероятно, но във всяко нещо в природата има изключение – и защо да няма такова и в любовта! И то да е точно това – да обичаш завинаги, събаряйки мита за вечната любов!“, категоричен е Добромир Славчев.

Роден е през 1973 г. във Варна. За известно време е част от литературна школа „Прибой“, оглавявана от покойната вече поетеса Венeта Мандева. Именно с нейното име са свързвани и първите му публични изяви в поезията. Творбите му са включени в издаденият втори съавторски сборник на творческата школа – „Шепа морски вятър“. Негово стихотворение печели и първата награда в международен поетичен конкурс, посветен на мира в Токио, Япония. Освен  двете стихосбирки с любовна лирика – „Инфлация на чувствата“ и „Храна за върколаци“, Славчев е автор и на „Луди Разкази“ – сборник с разкази, стихосбирките „Луд по рождение“, „(О)да на любовта” и на историческия роман „Кървава клетва“.

„Инфлация на чувствата“ и „Храна за върколаци“  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

RQWIOPWTXBEKXE7QR66SEV4IHE

Поезия по телефона четат във Филаделфия

Горещата телефонна линия помага на болните от Covid-19 Обаждането е безплатно, а топъл глас отсреща …

2 Коментари

  1. Ралица Чавдарова

    Koga e bilo tova? Haresvam tozi avtor. Imam i dvete knigi, prekrasno sa!

  2. Валя Пейчева

    Съгласна съм, великолепни стихове.