Начало / Свят / Хилари Мантел направи писмен портрет на Томас Кромуел

Хилари Мантел направи писмен портрет на Томас Кромуел

Смята се, че образът казва 1000 думи, но Националната портретна галерия в Обединеното кралство осъществи инициатива, в която водещи са именно думите. Тя оторизира популярни писатели, включително двукратната носителка на „Букър“ Хилари Мантел, да направят писмени портрети на важни фигури от историята на Британската империя, съобщи британският „Телеграф“.

Мантел, авторка на бестселърите „Вълци“ и „Доведете труповете“, направи писмен портрет на Томас Кромуел, който има централна роля в тези книги. В откъс, изпратен до британското издание, Мантел го представя в двете крайности – за едни той е „алчен главорез, шпионин и насилник“, а за други е „принц на трудолюбието и вярата“.

Сред останалите автори, които са написали такъв тип портрети, са Бен Окри, който е описал Уилям Шекспир, сър Дейвид Хеър, представил Оскар Уайлд и А. С. Баят, направил портрет на Джон Дън.

Писмените портрети ще бъдат представени от Националната портретна галерия във Великобритания на 11 февруари. Те ще се продават за по 500 паунда. Събраните средства ще отидат във фонда на галерията.

Книги от Хилари Мантел тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …