Начало / Свят / Излезе книга за съпругата на Оскар Уайлд

Излезе книга за съпругата на Оскар Уайлд

На англоезичния книжен пазар излезе книга за живота на съпругата на Оскар Уайлд, съобщи brainpickings.org. Тя е озаглавена „Constance: The Tragic and Scandalous Life of Mrs. Oscar Wilde“ и е написана от Франи Мойл. Книгата е издадена от „Pegasus“ и е 400 страници.

„Constance: The Tragic and Scandalous Life of Mrs. Oscar Wilde“ е посветена на живота на Констанца Лойд и упадъка на взаимоотношенията й с нейния съпруг – неповторимия Оскар Уайлд.

Констанца е била духовита, интелигентна жена, изпреварила времето си. Била е детска писателка, модна икона и активистка за правата на жените. В продължение на години, тя и Уайлд са били тогавашния вариант на звездна двойка. Всичко обаче се разрушава, когато съпругът й е обвинен в хомосексуални престъпления и пратен в затвора. След случилото се, обществото я отритва.

Констанца сменя името си и живее в изгнание до смъртта си. Мойл  базира труда си на невиждан досега архивен материал и непубликувани писма. Включени са и нови фотографии на Констанца и Оскар Уайлд.

Свързани заглавия
Излиза книга за жената на Оскар Уайлд

Книги от Оскар Уайлд тук

 

Прочетете още

IlfIA

Иля Илф: „Вие сте интересен човек! На вас всичко ви е наред. Удивително, с такова щастие и на свобода.”

На 13 април 1937 година, на 39 години, от туберкулоза умира Иля Илф. Единият от …