Начало / Свят / Излезе книга за съпругата на Оскар Уайлд

Излезе книга за съпругата на Оскар Уайлд

На англоезичния книжен пазар излезе книга за живота на съпругата на Оскар Уайлд, съобщи brainpickings.org. Тя е озаглавена „Constance: The Tragic and Scandalous Life of Mrs. Oscar Wilde“ и е написана от Франи Мойл. Книгата е издадена от „Pegasus“ и е 400 страници.

„Constance: The Tragic and Scandalous Life of Mrs. Oscar Wilde“ е посветена на живота на Констанца Лойд и упадъка на взаимоотношенията й с нейния съпруг – неповторимия Оскар Уайлд.

Констанца е била духовита, интелигентна жена, изпреварила времето си. Била е детска писателка, модна икона и активистка за правата на жените. В продължение на години, тя и Уайлд са били тогавашния вариант на звездна двойка. Всичко обаче се разрушава, когато съпругът й е обвинен в хомосексуални престъпления и пратен в затвора. След случилото се, обществото я отритва.

Констанца сменя името си и живее в изгнание до смъртта си. Мойл  базира труда си на невиждан досега архивен материал и непубликувани писма. Включени са и нови фотографии на Констанца и Оскар Уайлд.

Свързани заглавия
Излиза книга за жената на Оскар Уайлд

Книги от Оскар Уайлд тук

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

rabie-madaci-RBd4UKCc-unsplash

Инфлацията може да върне читателите в библиотеките

Поскъпването се усеща осезаемо и при книгите Проблемите с хартията и печата се появиха още …