Начало / Свят / Нов роман разказва историята на Робърт Луис Стивънсън и неговата съпруга

Нов роман разказва историята на Робърт Луис Стивънсън и неговата съпруга

Нов роман разказва историята на връзката между Робърт Луис Стивънсън и неговата съпруга Фани, съобщи „USA тoday“. „Under the Wide and Starry Sky“ от Нанси Хоран е на американския книжен пазар от днес. Творбата е издадена от „Ballantine Books“ и е 496 страници. Произведението е второ за Хоран. То се чакаше с интерес след успеха на първата й книга, „Да обичаш Франк“.

На 35 години Фани ван де Грит Озбърн напуска своя съпруг и заедно с 3-те си деца и бавачка заминава от Сан Франциско за Белгия, за да следва история на изкуството. Животът й обаче не се подрежда там и на нея й се налага да се премести да живее във Франция. Дълбоко покрусена, тя среща веселия и амбициозен Робърт Луис Стивънсън.

Той е адвокат, но иска да зареже правната практика, за да се занимава единствено с писане. И ще се окаже, че решението му е правилно, защото ще напише класики като „Островът на съкровищата“ и „Доктор Джекил и Мистър Хайд“. Макар да е 10 години по-млад от нея, Стивънсън успява да спечели сърцето й и двамата започват любовна афера. Книгата е история за връзката между две силни личности, която е не по-малко непредсказуема от вълнуващите истории на Стивънсън.

„Да обичаш Франк“  от Нанси Хоран тук

„Островът на съкровищата” тук

„Избрано / Р.Л.Стивънсън“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

original-27883-1418879459-11

Азия е континентът на книгите

Ето няколко места, които изумяват Културата на четенето е неизменна част от човешката цивилизация. Именно …