На фокус
Начало / България / Откъс от „Влакът за Емаус“ разплака публиката на премиерата на новия роман на Теодора Димова

Откъс от „Влакът за Емаус“ разплака публиката на премиерата на новия роман на Теодора Димова

Книжарница „Хеликон –България”  не побра почитателите на Теодора Димова, десетки хора останаха във фоайето на хотел България” и слушаха от там представянето на новата книга на известната писателка – „Влакът за Емаус“. Това е петата книга на дъщерята на класика Димитър Димов след „Емине“, „Майките“, „Адриана“ и „Марма, Мириам“. Романът беше представен от литературния критик Митко Новков и  свещеника Ангел Ангелов.

„Четох тази книга бавно, като чаша хубаво кафе, което поемаш на малки глътки. Не четох лакомо, както се чете нова книга. Това са стъпки с Христос. Теодора е описала стъпките си с Христос. Във всяка една душа пътува този влак към Емаус. Срещаме се със смъртта, която е преодоляна по пътя на любовта и вярата“, каза за книгата отец Ангел Ангелов от храма „Св. София“.

Десетките присъстващи, сред които кино и театрални дейци, цялото ръководство на издателство „Сиела”, включително новия му главен редактор Захари Карабашлиев, писатели и политици, бяха докарани до сълзи от актрисата Диляна Хаджиянкова, която прочете откъс от книгата.

Свързани заглавия
„Влакът за Емаус“ на Теодора Димова с премиера в „Хеликон-България”

„Влакът за Емаус“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

336987245_562518772645312_672284796672296719_n

Библиобуси поръчват хърватските библиотеки

Мащабен проект цели книгите да достигат навсякъде Производител на новите библиобуси за Хърватия ще е …