Начало / Любопитно / „Щастливите хора четат и пият кафе” от Анес Мартен-Люган (анотация)

„Щастливите хора четат и пият кафе” от Анес Мартен-Люган (анотация)

След години практика като психолог, Анес Мартен-Люган решава да се посвети на литературата – вдъхновява я телевизионен репортаж за английското крайбрежие през 2010 г. След година и половина текстът й  „Щастливите хора четат и пият кафе” е готов, но четири издателства отхвърлят ръкописа.

„Получих окуражителни думи, но никой не искаше да рискува с издаването му”, споделя Анес Мартен-Люган. Затова го качва през октомври 2012 г. на безплатната платформа за самопубликуване на „Амазон” и читателят си казва думата – „Щастливите хора четат и пият кафе” е изтеглен над 10 000 пъти.  По този начин  романът й повтаря съдбата на тоталния бестселър „Петдесет нюанса сиво”, който излиза първо в електронен вариант и след това е оценен и издаден на хартия.
Усещайки бъдещия бестселър, издателят Мишел Лафон отпечатва 20 000 копия, а правата на книгата вече са продадени в 18 държави. „Щастливите хора четат и пият кафе” ще има и филмова версия. Анес Мартен-Люган е привлечена като съсценарист.

В романа си Мартен-Люган анализира и разнищва изящно, нежно и с хумор, който очарова, трогва и докосва право в сърцето, механизмите на човешката душа. Тя майсторски описва сложността й и способността й да се бори с превратностите на живота. Критиката в родината й Франция я сравнява с Анна Гавалда.

СЮЖЕТЪТ
Диан изгубва внезапно съпруга и дъщеря си. От този момент всичко в нея се вцепенява, с изключение на сърцето й, което продължава да бие. Упорито. Болезнено. Безполезно.
Неспособна да се справи с мъката, Даян решава да избяга от миналото и се мести в малко ирландско градче. Срещата й с недружелюбния Едуард успява да я измъкне от вцепенението, в което е изпаднала. Скоро тя сякаш отново е готова да чувства… Но за да отвори път на любовта, младата жена трябва да изгради живота си отново.

Свързани заглавия
„Щастливите хора четат и пият кафе” от Анес Мартен-Люган (ревю)

„Щастливите хора четат и пият кафе”  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …