Начало / България / „Фараонът на лисиците“ с премиера в „Хеликон-България”

„Фараонът на лисиците“ с премиера в „Хеликон-България”

„Фараонът на лисиците“ – сборникът с разкази на Йото Пацов, ще бъде представен на 22 януари, сряда, от 18,30 ч в столичната книжарница „Хеликон-България”. Водещи на премиерата ще бъдат поетът Николай Милчев и редакторът на книгата Гриша Трифонов.

„Не ми е известно дали нашата доста излиняла художествена критика е подобаващо отбелязала разказите на Йото Пацов. Ако не – значи има голям грях. Защото от тези разкази толкова много познания може да се почерпят,че дори в моя доста дълъг и наситен живот не съм се надявал още да добавя от творбите на Йото. Разказите на Йото Пацов просто трябва да се прочетат – те вливат елей в душата и радост в сърцето на читателя”, категоричен е проф. Стефан Брезински.

Йото  Пацов е роден през 1949 г. в София. Започва да пише и публикува в детските и средношколските издания още в началото на 60-те години на миналия век. Животът му впоследствие преминава през редакциите на най-тиражните вестници в България. Четвърто поколение ловец, автор на книгите „Петелът кълве звездите” – разкази, „Лъжикерван” – роман, „Пръчка от леска” – стихове, „Учителите” – очерци, „Курбан” – стихове, „Великите учители” – очерци и притчи за великите учители и духовни водачи на човечеството, „Единаци” – къси разкази. Бил е главен редактор на в. „Вселена от тайни”, в. „Светлоструй”, в. „Фактор”, сп. „Стил на живот”, сп. „Св. Валентин”, сп. „Усури”, в. „Окото”, сп. „Ексклузив”, ТВ „Центрумгруп”. Член на СБП.

Книги от Йото Пацов тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

234121_b

Деян Енев: „Един документ за миналото ни със силата на бомба“

„В Македония под игото. Поменик на мъчениците“ е автентичната история на едно македонско село, оставено …