Начало / Свят / Индиец ще получи наградата на Лайпцигския панаир на книгата

Индиец ще получи наградата на Лайпцигския панаир на книгата

Индийският публицист и историк Панкай Мишра (44) ще получи наградата на Лайпцигския панаир на книгата за европейско разбирателство, съобщи „Дер Щандарт”. Тя ще му бъде връчена при откриването на панаира на 12 март.

Мишра е отличен за основополагащия си труд „От руините на империята: Интелектуалците, които съградиха отново Азия”, посветен на възхода на Азия. Перспективата на разказа му за Китай и Индия е различна от западната, но произведението е просвещенско за европейците, мотивира се журито.
Мишра живее в Лондон и Машобра, Индия. Пише есета и колонки за Индия, Афганистан и Китай. Притежава и издателство. Автор е на 7 книги.

Лайпцигската награда за европейско разбирателство е с парична стойност от 15 хил. евро. Тя се дава от 1994 г. от общината в Лайпциг, провинция Саксония, борсовия съюз на германските книжари и панаира на книгата, който тази година ще е от 13 до 16 март. Тази година се очакват над 200 издатели. Поканени са голям брой писатели като Маргарет Атууд, Саймън Бекет, Ингрид Нол и др. Държавата гост на панаира ще е Швейцария.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

s-o-c-i-a-l-c-u-t-GoFeJMsxAVM-unsplash

12 книги за лятната отпуска

Избираме заглавия за още по-приятни дни Лятото е време за открития – или пък преоткриване …