Начало / Свят / Германците предпочитат да купуват от книжарница, а не онлайн

Германците предпочитат да купуват от книжарница, а не онлайн

Германците отново предпочитат да купуват от традиционните книжарници вместо от електронните. Това показват последните пазарни данни публикувани във faz.net.

Стационарната търговия е нараснала с 0,9% през 2013 г., отчита Борсовия съюз на германските книжари. За сравнение през 2012 г. бизнесът им намаля с 3,7%. Ръстът на търговията в книжарниците е съпроводен от спад в електронната търговия. За нея числа ще има едва в средата на годината.

Председателят на Борсовия съюз Хайнрих Ритмюлер изрази радостта си, че книжарниците не са загубили притегателната си сила: „Много клиенти не искат повече да подпомагат големите онлайн концерни. Благодарение на това ще се запази многообразието на книжния пазар”.

Най-купуваните книги в традиционните търговски обекти са тези за хоби, спорт и готварство. Ръстът на техните продажби е 5,8%. Положително се представя и литературата за пътешествия – плюс 3,9%. Белетристиката, която традиционно е най-купувана има спад от 1,7%. Той щеше да е още по-голям, ако не бяха силните продажби на секс трилогията „Петдесет нюанса сиво”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …