Начало / Свят / Германците предпочитат да купуват от книжарница, а не онлайн

Германците предпочитат да купуват от книжарница, а не онлайн

Германците отново предпочитат да купуват от традиционните книжарници вместо от електронните. Това показват последните пазарни данни публикувани във faz.net.

Стационарната търговия е нараснала с 0,9% през 2013 г., отчита Борсовия съюз на германските книжари. За сравнение през 2012 г. бизнесът им намаля с 3,7%. Ръстът на търговията в книжарниците е съпроводен от спад в електронната търговия. За нея числа ще има едва в средата на годината.

Председателят на Борсовия съюз Хайнрих Ритмюлер изрази радостта си, че книжарниците не са загубили притегателната си сила: „Много клиенти не искат повече да подпомагат големите онлайн концерни. Благодарение на това ще се запази многообразието на книжния пазар”.

Най-купуваните книги в традиционните търговски обекти са тези за хоби, спорт и готварство. Ръстът на техните продажби е 5,8%. Положително се представя и литературата за пътешествия – плюс 3,9%. Белетристиката, която традиционно е най-купувана има спад от 1,7%. Той щеше да е още по-голям, ако не бяха силните продажби на секс трилогията „Петдесет нюанса сиво”.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …