Начало / Свят / Джилиън Андерсън от „Досиетата Х” ще пише научно-фантастични романи

Джилиън Андерсън от „Досиетата Х” ще пише научно-фантастични романи

Джилиън Андерсън, позната като агент Дейна Скъли от сериала „Досиетата Х”, ще пише научно-фантастични романи, съобщи „Гардиън”. Тя е сключила договор с голямата издателска къща „Simon & Schuster” за започването на сага, наречена „EarthEnd Saga series”, заедно с известния писател Джеф Ровин. Първата й книга, „A Vision of Fire”, ще излезе през октомври.

Тя ще бъде публикувана от „Simon451” – нов клон на „Simon & Schuster”, кръстен на класиката „451 по Фаренхайт” от Рей Бредбъри. Клонът ще бъде фокусиран върху жанровете фентъзи и научна фантастика.

„A Vision of Fire” ще разказва за жена, която работи като детски психиатър, помагайки на деца да преодолеят травмите от война или природни бедствия. Тя обаче се среща с малко момиче, което има уникална дарба.

Андерсън коментира: „Аз обичам да пиша, но обикновено не си давам необходимото време. Не мисля, че бих се захванала с този жанр, ако Джеф постоянно не ме подтикваше. Осъзнах, че имам идея за поредица с водещ персонаж, в този случай – героиня. Със сигурност не исках да влизам в света на ужасите. Това не ме интригува. Освен това, исках да има главен женски персонаж, който да е около моята възраст. Бих прочела нещо такова и си мисля, че други жени също биха…засега всичко се развива чудесно”.

Актрисата вярва, че след 9 години, прекарани в паранормалната атмосфера на „Досиетата Х”, тя е придобила нужните умения, за да пише такъв тип книги.

Джилиън Андерсън е американска актриса, родена през 1968 г. Тя е известна най-вече като агент Дейна Скъли от сериала и филмите „Доситетата Х”, в които си партнира с Дейвид Духовни. Играла е още във филмите „The House of Mirth”, „Последният крал на Шотландия”, екранизация на „Големите надежди” от Чарлс Дикенс и др.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …