Начало / Критика / Паулу Коелю: Книжари и читатели допринасят за моя успех, но социалните мрежи ми позволяват да достигна директно до читателя

Паулу Коелю: Книжари и читатели допринасят за моя успех, но социалните мрежи ми позволяват да достигна директно до читателя

Паулу Коелю не дава вече никакви интервюта, дори при излизане на нова книга, отбелязва БГНЕС, позовавайки се на АФП. Причината са социалните мрежи, в които той  има профил и е много активен.

„Това не е високомерие или липса на уважение към журналистите“, казва в „Туитър” авторът на „Алхимикът“ – книгата, която му донесе световна слава и милиони продадени копия.

„Книжари и читатели, те допринасят съществено за моя успех“, но „социалните мрежи позволяват да достигна директно до читателя (…) и идеята да си осигуря представяне на книгата, като следствие става ненужна“, продължава той.

Вече на 66 години, бразилският писател, който общува редовно чрез „Туитър”, „Фейсбук”, „Инстаграм” и „Гугъл +”, цитира няколко причини за своето ново пристрастяване …

Той би искал, например, книгите му да са достатъчно ясни, за да говорят за себе си.

Куелю изразява и съжаление за постепенното изчезване на културните притурки на вестниците, процъфтявали в младежките му години.

„Резултатът, казва той, е, че сега ми задават въпроси, на които нямам и най-малката унция търпение, да отговоря като „Може ли да обясните вашия успех?“, или „Какво правите с парите си?“ (…). Това не означава, че НИКОГА не давам интервюта“, предупреждава писателят.

Коелю обещава да продължи да споделя мнението си в медиите по въпроси, които смята за „важни“, като „защитата на безплатното съдържание в интернет“.

Книги на Коелю тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

241668965_1565499527122804_4938435683639784409_n

Книги за препрочитане наесен

Много слънчеви страници си пожелаваме през новия сезон Всяко годишно време си има хубавите страни …