Начало / България / „Ти ни трябваш, Апостоле“ е темата на литературния конкурс за ученици

„Ти ни трябваш, Апостоле“ е темата на литературния конкурс за ученици

„Ти ни трябваш, Апостоле“ е темата на литературния конкурс за ученици,  обявен от Община Ловеч, Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ и ОУ „Васил Левски“ Проявата е посветена на 141-годишнината от гибелта на Апостола на българската свобода, отбелязва dariknews.bg.

Конкурсът за есе се провежда за втори пореден път.Той си поставя за цел да стимулира творческото мислене, да предостави възможност на младите хора да изразят своето отношение към националния ни герой Васил Левски и да се възпитават в дух на родолюбие, патриотизъм и гражданско отношение.
За участие ще се допускат ученици в две възрастови групи – от 10 до 14 години и от 15 до 19 години. Есетата ще бъдат оценявани от комисия по следните критерии: оригиналност и творчески подход към темата, езикова и стилистична култура, графическо оформяне на текста и спазен обем.

Статутът на конкурса е изпратен по електронната поща до училищата в община Ловеч, а материалите ще се приемат в Регионалната библиотека, отдел „Краезнание“, или на e-mail: librlv@mail.bg. Крайният срок за приемане на творбите е петък, 7 февруари. Награждаването на победителите ще се проведе на 18 февруари в Изложбена зала „Вароша“.

Книги за Васил Левски тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …

Един коментар

  1. Виктория

    Какъв е статутът на конкурса? – Може ли участници от други градове и области да участват?