Начало / България / „Ти ни трябваш, Апостоле“ е темата на литературния конкурс за ученици

„Ти ни трябваш, Апостоле“ е темата на литературния конкурс за ученици

„Ти ни трябваш, Апостоле“ е темата на литературния конкурс за ученици,  обявен от Община Ловеч, Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ и ОУ „Васил Левски“ Проявата е посветена на 141-годишнината от гибелта на Апостола на българската свобода, отбелязва dariknews.bg.

Конкурсът за есе се провежда за втори пореден път.Той си поставя за цел да стимулира творческото мислене, да предостави възможност на младите хора да изразят своето отношение към националния ни герой Васил Левски и да се възпитават в дух на родолюбие, патриотизъм и гражданско отношение.
За участие ще се допускат ученици в две възрастови групи – от 10 до 14 години и от 15 до 19 години. Есетата ще бъдат оценявани от комисия по следните критерии: оригиналност и творчески подход към темата, езикова и стилистична култура, графическо оформяне на текста и спазен обем.

Статутът на конкурса е изпратен по електронната поща до училищата в община Ловеч, а материалите ще се приемат в Регионалната библиотека, отдел „Краезнание“, или на e-mail: librlv@mail.bg. Крайният срок за приемане на творбите е петък, 7 февруари. Награждаването на победителите ще се проведе на 18 февруари в Изложбена зала „Вароша“.

Книги за Васил Левски тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20-Figure11-1

Предизвестена ли е войната в Украйна – пророчеството на Езекиил

Васил Лазаров Библейските пророчества нямат нищо общо с разнообразните човешки предсказания, свързани с езичеството и …

Един коментар

  1. Виктория

    Какъв е статутът на конкурса? – Може ли участници от други градове и области да участват?