Начало / България / Нов роман от Гийом Мюсо излиза на български

Нов роман от Гийом Мюсо излиза на български

Нов роман от известния френски писател Гийом Мюсо предстои да излезе на българския книжен пазар.Това е „Повикът на ангела“ и ще бъде в книжарниците от 16 януари.

Романът е отличен пример за жанрова амалгама: комбинирайки по блестящ начин прийомите на романтиката, трилъра и мистерията, френският топ автор Гийом Мюсо, едно от най-продаваните имена на Европа, зашеметява читателите си с първокласно развита фабула и режещ като бръснач стил на писане. За почитателите на Мюсо това едва ли е изненада – той е известен с разнородния си като тематика и изпъстрен с изненадващи обрати начин на разказване и именно това с годините успя да му спечели завидна слава дори и извън Стария континент.

Мюсо е роден през 1974 г. в Антиб, Франция. Започва да пише още като студент. Когато е деветнайсетгодишен, прекарва няколко месеца в Ню Йорк, където работи като продавач на сладолед. Скоро след това обаче за завръща в родината си, препълнен с творчески идеи, но първо завършва икономика и става преподавател по специалността, а едва след това се посвещава на писането. Сюжетите му често смесват свръхестествените елементи с класически съспенс похвати. До този момент е издал над дузина бестселъри, които по света са продадени в милиони екземпляри. Творчеството му е преведено на близо 40 езика, а по няколко от произведенията му са заснети филми. Познат е на българските читатели с „И след това…”, „Ще бъдеш ли тук?”, „Защото те обичам” и „Хартиеното момиче”.

Книги от Гийом Мюсо тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1659308942971

Екзотичен остров търси спешно книжар

Единственото условие е да ходи бос Луксозен курорт, разположен на необитаем остров от Малдивите, търси …