Начало / България / „Американски поеми“ на Иван Христов с премиера в Столична библиотека

„Американски поеми“ на Иван Христов с премиера в Столична библиотека

Премиерата на  „Американски поеми“ на Иван Христов ще се състои на 17 януари (петък) от 18 часа в Американския център при Столична библиотека на пл. „Славейков“ 4a (левия вход на Столична библиотека).

Книгата ще представят Ричард Дамстра – културен аташе на САЩ в България и Владимир Левчев. Специалното участие ще имат  Анджела Родел (превод и глас) и Петър Чухов (китара). Премиерата се осъществява с любезното съдействие на Посолството на САЩ и издателство за поезия „ДА”

Иван Христов е роден през 1978 г. През 2002 г. завършва българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Същата година неговата първа стихосбирка „Сбогом, деветнайсти век“ получава наградата за поетичен дебют в Националния конкурс „Южна пролет“. През 2004 г. излиза втората му стихосбирка „Бдин“ (ИК „Жанет 45“), за която през 2006 г. получава Националната литературна награда „Светлоструй“. През 2009 г. получава първа награда от поетичен маратон в рамките на фестивала „Пролетта на Горан“, Хърватия. През 2011 г. две от неговите стихотворения от „Бдин” са включени в престижната Американска антология за преводна литература Two Lines. От 2010 г. е член на организационния комитет на международния фестивал София: Поетики. Участвал е в множество международни литературни фестивали и е превеждан на над десет езика. Автор е на изследването „Кръгът „Стрелец“ и идеята за родното“ (2010). Доктор е по Нова българска литература в БАН и член на Сдружение на българските писатели.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1659308942971

Екзотичен остров търси спешно книжар

Единственото условие е да ходи бос Луксозен курорт, разположен на необитаем остров от Малдивите, търси …