Начало / Свят / Обама отхвърли обвиненията в книгата на Гейтс

Обама отхвърли обвиненията в книгата на Гейтс

Барак Обама отхвърли обвиненията срещу администрацията, който Робърт Гейтс прави в книгата си „DUTY. Memoirs of a Secretary at War“, съобщи БГНЕС, позовавайки се на ЕФЕ. Президентът на САЩ се изказа в защита на вицепрезидента Джо Байдън, който беше обвинен от бившия министър на отбраната, че „е грешил по почти всички въпроси от международната политика и националната сигурност през последните четири години“.

Обама опровергава тези твърдения и дава висока оценка за работата на Байдън през цялата му кариера, както заяви в комюнике говорителката на Съвета за национална сигурност Кейтлин Хейдън.

„Като се започне от работата му в Сената във връзка с политиката към Балканите и се стигне до неговите усилия за прекратяване на войната в Ирак… той беше един от изтъкнатите държавници за времето си и допринесе за напредъка на лидерската позиция на САЩ в света. Президентът Обама се доверява на неговите съвети всеки ден“, обясни говорителката.

Що се отнася до критиките в книгата на Гейтс срещу самия президент, Кейтлин Хейдън подчерта: „Широко известно е, че Барак Обама е ангажиран в борбата срещу „Ал Кайда“ и че има ясен план за прекратяване на войната в Афганистан до края на тази година.“

Робърт Гейтс беше ръководител на Пентагона при президента Джордж У. Буш и остана на поста до юни 2011 г. вече при президентството на Барак Обама. Гейтс описва своите отношения с двамата лидери в мемоарната книга „DUTY. Memoirs of a Secretary at War“, която ще излезе на 14 януари.

Свързани заглавия
Нова книга разкрива неувереността на Обама за Афганистан

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (17 януари – 23 януари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева 3. …