Начало / Свят / Пати Смит посвети песен на Едуард Сноудън и „Пуси Райът“

Пати Смит посвети песен на Едуард Сноудън и „Пуси Райът“

Певицата и поетеса Пати Смит посвети песен на бившия агент на ЦРУ Едуард Сноудън, както и на руските пънк рок изпълнители, съобщи express.co.uk. Смит направи концерт в Ню Йорк по повод 67-я й рожден ден, който беше на 30 декември.

Смит използва момента, за да изрази подкрепата си към Сноудън и към изпълнителките от руската пънк  банда „Пуси Райът“ Надежда Толоконикова и Мария Альохина, затова че защитават правото на хората да знаят и да са свободни. Двете излязоха от затвора на 23 декември 2013 г., след като лежаха близо 2 години за хулиганство. Те бяха осъде заради участието си в протест срещу президента Владимир Путин. Смит посвети един от най-големите си хитове, „Rock N Roll Nigger“, на руските изпълнителки и Сноудън.

Смит се изказа в подкрепа и на останалите руски артисти, били те в сферата на музиката или литературата, които се борят срещу репресивните решения на управляващите в страната.

Свързани заглавия
Пати Смит е страстна почитателка на сестрите Бронте
Мемоарите на „кръстницата на пънка” и на български
Пати Смит ще интервюира Нийл Янг на „БукЕкспо Америка”
Седем значими мемоари от музиканти

„Просто деца“ от Пати Смит тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …