Начало / Свят / Победителите в отделните категории на наградата „Costa“

Победителите в отделните категории на наградата „Costa“

Победителите в отделните категории на престижните литературни награди „Costa Book awards“ бяха обявени, съобщи thebookseller.com. Петимата триумфирали ще имат възможност да се конкурират за книга на годината на „Costa“.

Кейт Аткинсън спечели в категорията за романа си „Life After Life“. Това й дава възможност да получи окончателния приз за книга на годината за втори път след 1995 г. В категорията за биография беше отличена Луси Хюз-Халет за „The Pike: Gabriele D’Annunzio, Poet, Seducer and Preacher of War“ – биографична книга за италианския поет Габриеле д’Анунцио.

Майкъл Симънс Робъртс триумфира в категорията за поезия с „Drysalter“ – негов шести сборник. Творбата донесе на Робъртс и „Forward Poetry Prize“. Крис Ридъл пък спечели в категорията за детска книга с „Goth Girl and the Ghost of a Mouse“. Наградата за дебютна книга отиде при Нейтън Филър за „The Shock of the Fall“. Творбата разказва за млад мъж , който получава тежко психично разстройство. „The Shock of the Fall“ получи ласкави комплименти от членовете на журито.

Всеки от изброените автори получава 5 000 паунда. Те ще се конкурират за книга на годината. Крайният победител ще получи още 25 000 паунда. Той ще бъде обявен на 28 януари.

Свързани заглавия

Публичен вот решава носителя на наградата за разказ на „Costa“
Бернардин Бишъп е номинирана посмъртно за наградата „Costa”
Жени доминират наградите „Costa Book awards”
„Costa Book awards” вече и за кратък разказ

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20220531090536-62961a21d287403399e5d5a3jpeg

Новата книга на Джон Гришам – от класацията на „Ню Йорк Таймс“ вече и на български

Художествена литература 1. „Спаринг партньори“ от Джон Гришам (нова в класацията) 2. „Никога повече“ от …