Начало / България / „Частите на тялото“ – втората стихосбирка на Яна Пункина с премиера в София

„Частите на тялото“ – втората стихосбирка на Яна Пункина с премиера в София

Официалната премиера на стихосбирката „Частите на тялото“от Яна Пункина ще се състои на 8 януари, сряда, от 20 ч, в галерия „АРТ хостел“ (София, ул. „Ангел Кънчев“ 21А). Участие ще вземат замесените в изданието лица: авторката Яна Пункина, художничката Ети Василева, редакторката Катя Йосифова.

Издателят Мартин Христов обещава в края на премиерата изненади. „Присъствието е доброволно, а последствията – непредсказуеми”, предупреждават от издателство „Ерго”.

Яна Пункина (р. 1984, София) работи като радиожурналист в програма „Христо Ботев“ на БНР, изявява се и като преводач и фотограф на свободна практика. През 2011 г. излиза дебютната й поетична книга „Пауза“ (АРС, Благоевград). „Частите на тялото“ е втората  й стихосбирка.

„Ако окото е обектив, който снима живота и смъртта около себе си, запечатва кадрите върху лентата на кожата и костите, а после проявява негативите в тъмната стая на черепа, то снимките от този фотоапарат са тук, в стихотворенията на Яна Пункина. Това е книга за тялото, което усеща присъствието на други тела, човешки и животински, вижда тяхната взаимосвързаност. Това е тяло с много висока чувствителност“ – казва Димитър Кенаров за книгата.

„Частите на тялото“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …