Начало / България / „Частите на тялото“ – втората стихосбирка на Яна Пункина с премиера в София

„Частите на тялото“ – втората стихосбирка на Яна Пункина с премиера в София

Официалната премиера на стихосбирката „Частите на тялото“от Яна Пункина ще се състои на 8 януари, сряда, от 20 ч, в галерия „АРТ хостел“ (София, ул. „Ангел Кънчев“ 21А). Участие ще вземат замесените в изданието лица: авторката Яна Пункина, художничката Ети Василева, редакторката Катя Йосифова.

Издателят Мартин Христов обещава в края на премиерата изненади. „Присъствието е доброволно, а последствията – непредсказуеми”, предупреждават от издателство „Ерго”.

Яна Пункина (р. 1984, София) работи като радиожурналист в програма „Христо Ботев“ на БНР, изявява се и като преводач и фотограф на свободна практика. През 2011 г. излиза дебютната й поетична книга „Пауза“ (АРС, Благоевград). „Частите на тялото“ е втората  й стихосбирка.

„Ако окото е обектив, който снима живота и смъртта около себе си, запечатва кадрите върху лентата на кожата и костите, а после проявява негативите в тъмната стая на черепа, то снимките от този фотоапарат са тук, в стихотворенията на Яна Пункина. Това е книга за тялото, което усеща присъствието на други тела, човешки и животински, вижда тяхната взаимосвързаност. Това е тяло с много висока чувствителност“ – казва Димитър Кенаров за книгата.

„Частите на тялото“ тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …