Начало / Свят / Излязоха два непубликувани досега разказа от Елмор Ленард

Излязоха два непубликувани досега разказа от Елмор Ленард

Два непубликувани досега разказа от Елмор Ленард излязоха, съобщи „USA Today“. Те са пуснати от сайта byliner.com. „Confession“ и „The Trespassers“ могат да бъдат прочетени целите след платена регистрация.

И двете произведения са писани през 1958 г, когато Ленард работи в рекламна агенция в Детройт. Действието в „The Trespassers“ се развива в Мичиган. Двама ловци превръщат тих разговор в напрегнат сблъсък, чиито изход е на живот и смърт. „Confession“ разказва случка в Дивия запад. Суров свещеник е решил да се откаже от насилието и да проповядва божията воля. Неговият обет обаче е подложен на изпитание, когато мистериозна чанта с пари се появява в неговата църква.

Елмор Ленард е американски писател и сценарист, роден през 1925 г. Автор е на 45 романа. Започва да публикува още през 50-те години на ХХ век. Тогава пише уестърни, но скоро се насочва към криминалната литература. Носител е на много награди. На български са преведени книгите му „Джаки Браун”, „Горещо хлапе” и „Смъртоносен изстрел. Взривове”. Написал е и разказа, по който е направен култовия филм „3:10 to Yuma” (Ескорт до затвора). Умира през 2013 г.

Книги от Елмор Ленард тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

timthumb

Джон Гришам и Джордж Мартин на бунт срещу изкуствения интелект

Страхуват се, че ще останат без работа Известни имена от бранша се сдружиха, като планират …