Начало / Свят / Излезе биография на Алън Мур

Излезе биография на Алън Мур

На англоезичния книжен пазар излезе биография на Алън Мур, един от най-големите автори на комикси, съобщи британският „Телеграф“. „Magic Words: the Extraordinary Life of Alan Moore“ е написана от Ланс Паркин. Паркин е британски писател и изключителен почитател на Мур, проследил кариерата му от 70-те години насам. Творбата му е публикувана от „Aurum Press“ и е 432 страници.

От десетилетия насам всички фенове и експерти по графичните романи признават Мур за титан на тази форма на писане. Той се е доказал с произведения като „В като Вендета“, „Пазителите” и „Лигата на необикновените”. Те са адаптирани на големия екран в „Холивуд“. Паркин описва пътя на Мур от обикновено хипи към автор на бестселъри. Този път обаче далеч не е лесен и безметежен. В книгата са описани споровете на писателя с някои от най-големите корпорации в развлекателния бизнес. Авторът дава перспектива и за творческото бъдеще на Мур, който скоро навърши 60 години.

Алън Мур е британски автор на комикси, роден през 1953 г. Той е признат за един от най-добрите в историята в своята сфера. Медиите на Острова нееднократно са го обявявали за „един от най-важните британски автори през последните 50 години”.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …