Начало / Свят / Даниел Стийл с Ордена на почетния легион

Даниел Стийл с Ордена на почетния легион

Американската писателка Даниел Стийл беше наградена с Орден на почетния легион – едно от най-престижните индивидуални отличия във Франция, съобщи британският „Телеграф“. 66-годишната авторка се нареди сред имена като Боно, Боб Дилън и Филип Рот като носител на приза, който не е роден във Франция.

Стийл, която е известна с многобройните си романтични романи, е почитателка на френската култура и литература. Тя е споделяла, че любимата й писателка е Колет. Често действието в нейни книги се развива във Франция. Живяла е в Париж.

Франция обявява новите носители на Орден на почетния легион всяка година на първи януари. Освен Стийл, тази година беше наградена и 93-годишната актриса Мишел Морган.

Даниел Стийл е американска писателка, родена през 1947 г. Тя е най-продаваната жива авторка с над 800 милиона продадени копия от нейни книги. Творчеството й се разпространява в 70 страни и е преведено на 43 езика, включително български. У нас се продават книгите на Стийл „Майчин грях“, „Танцьорката“, „Сърца без подслон“, „Да обичаш отново“ и много други. Тя има 5 брака.

Свързани заглавия
Даниел Стийл се оплака от липса на уважение от страна на мъжете към нейната кариера

Книги от Даниел Стийл тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

235047_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (27 юни – 3 юли)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Спаринг партньори от Джон Гришам 2. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева …