Начало / Свят / Даниел Стийл с Ордена на почетния легион

Даниел Стийл с Ордена на почетния легион

Американската писателка Даниел Стийл беше наградена с Орден на почетния легион – едно от най-престижните индивидуални отличия във Франция, съобщи британският „Телеграф“. 66-годишната авторка се нареди сред имена като Боно, Боб Дилън и Филип Рот като носител на приза, който не е роден във Франция.

Стийл, която е известна с многобройните си романтични романи, е почитателка на френската култура и литература. Тя е споделяла, че любимата й писателка е Колет. Често действието в нейни книги се развива във Франция. Живяла е в Париж.

Франция обявява новите носители на Орден на почетния легион всяка година на първи януари. Освен Стийл, тази година беше наградена и 93-годишната актриса Мишел Морган.

Даниел Стийл е американска писателка, родена през 1947 г. Тя е най-продаваната жива авторка с над 800 милиона продадени копия от нейни книги. Творчеството й се разпространява в 70 страни и е преведено на 43 езика, включително български. У нас се продават книгите на Стийл „Майчин грях“, „Танцьорката“, „Сърца без подслон“, „Да обичаш отново“ и много други. Тя има 5 брака.

Свързани заглавия
Даниел Стийл се оплака от липса на уважение от страна на мъжете към нейната кариера

Книги от Даниел Стийл тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …