Начало / Свят / Даниел Стийл се оплака от липса на уважение от страна на мъжете към нейната кариера

Даниел Стийл се оплака от липса на уважение от страна на мъжете към нейната кариера

Даниел Стийл, една от най-продаваните писателки за всички времена с 800 милиона продадени копия от нейни книги, се оплака от липса на уважение от страна на мъжете към нейната кариера, съобщи huffingtonpost.com.  В своя блог тя публикува пост на 5-и август, в който обясни подробно защо се вбесява от въпроса „Е, още ли пишеш?”, който й бил задаван единствено от мъже.

Стийл написа:

„Това, което този въпрос прави, е да постави работата ми в категория хоби. Нещо като още ли взимаш уроци по пиано или още ли имаш папагал. Нямам голямо его, но да си кажем истината, това е моята работа. Работа, която обичам и върша от 19-годишна. Присъствала съм в книгата на рекордите на Гинес за последователни седмици в бестселър листите или нещо такова. Да, за Бога, още пиша!”.

Според авторката на романтични романи, мъжете по този начин показват, че не се чувстват комфортно пред нейния успех и успеха на жените по принцип и се дразнят от него. По-нататък, тя продължи:

„Никога не питам мъжете дали са още адвокати, доктори, мозъчни хирурзи. Ще ме помислят за луда. Мъжете, които се дразнят от успехите на жените търсят начини да ги принизят. Какъв по-добър начин да обидиш някого от това да омаловажиш това, което той върши, сякаш е нещо незначително, като го попиташ дали все още го прави?”.

Постът на Стийл предизвика огромна вълна от дискусии в нейния блог, като според „U.S. News & World Report”, уеб страницата дори е „крашнала” за няколко дни, заради трафика след публикацията. Читателите са разделени на лагери, като едните са съгласни с позицията на писателката, докато други смятат, че тя демонстрира излишна показност и въпроса е нормален, като се има предвид, че тя е на 65 години, а повечето хора са пенсионирани на тази възраст.

Целият пост можете да прочете тук

Книги от Даниел Стийл тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …