Начало / Свят / Почина писателят Пол Тордей

Почина писателят Пол Тордей

Писателят Пол Тордей почина, съобщи „Гардиън“. Той беше на 67 години. Новината разпространи неговото издателство „Weidenfeld and Nicolson“. Той е починал в дома си в Нортъмбърленд. Причината е рак. Авторът е пазил болестта си в тайна – той е бил диагностициран още по времето, когато излиза първата му книга. 

Тордей започна кариерата си на писател през 2007 г. с романа си „Риболов в пустинята“. Той изненадващо се превърна в бестселър и по него беше направен холивудския филм през 2011 г. с участието на Емили Блънт и Юън Макгрегър. След успеха на творбата, той публикува още 5 романа, сред които и преведения на български „Безнадеждният живот на Чарли Самърс“.

Преди да се захване с писане, Тордей завършва английска литература и работи в инженерния бизнес. Той оставя своята съпруга Пенелопе, двама сина и двама внука.

Кърсти Дънсийт от „Weidenfeld and Nicolson“ коментира:

 „Той беше елегантен наблюдател на фобиите на човешката природа и социалното поведение. Искаше да забавлява, но неговите романи засягаха дълбоки социални феномени, изследвайки теми като политически опортюнизъм, алкохолизъм, психични заболявания, класови различия и национално наследство“.

Фото: oxfordliteraryfestival.org

„Безнадеждният живот на Чарли Самърс“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1613003450_06032020ProtestsDay5007_gs_t1070_h773cbc076c9a5e6dc0fd4e91596e6d14de89e9a0

Библиотека уволни служител, защото горял книги на Тръмп

Библиотекарят се оправдал с ръководството Историята е от американския град Чатануга в Тенеси, САЩ. Камерън …