Начало / Свят / Полубратът на Барак Обама написа книга за домашното насилие

Полубратът на Барак Обама написа книга за домашното насилие

Марк Обама Ндесанджо – полубрат на президента на САЩ Барак Обама, ще публикува книга, засягаща домашното насилие, което е преживял и на което е станал свидетел, съобщи scmp.com. Полубиографичната му творба „Cultures: My Odyssey Of Self-Discovery“ ще излезе през февруари 2014 г. Тя ще бъде публикувана чрез платформа за самоиздаване, а не с помощта на издателска къща.

Марк Обама и Барак Обама са от един баща – Барак Обама старши, но от различни майки. Майката на Марк, Рут Ндесанджо, също е бяла,както и на Барак.

Произведението ще засегне главно темата за домашното насилие. Авторът споделя за побоите, които баща му нанася на майка му. В един момент той дори опира нож до нейното гърло. Впоследствие тя си набавя ограничителна заповед срещу него.

Целта на творбата е да бъде привлечено вниманието към семейния тормоз и неговото ограничаване. Ндесанджо ще обясни и взаимоотношенията си със своя брат, за които досега не дава много подробности, освен че не са близки. Двамата не отрастват заедно. Докато Барак отива да учи в колеж в САЩ, Марк остава в Кения, където семейството живее по онова време.

Част от приходите от продажбата на книгата ще отидат за благотворителност, включително фондацията на Марк Обама Ндесанджо, която помага на деца в неравностойно положение.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …