На фокус
Начало / Свят / Полубратът на Барак Обама написа книга за домашното насилие

Полубратът на Барак Обама написа книга за домашното насилие

Марк Обама Ндесанджо – полубрат на президента на САЩ Барак Обама, ще публикува книга, засягаща домашното насилие, което е преживял и на което е станал свидетел, съобщи scmp.com. Полубиографичната му творба „Cultures: My Odyssey Of Self-Discovery“ ще излезе през февруари 2014 г. Тя ще бъде публикувана чрез платформа за самоиздаване, а не с помощта на издателска къща.

Марк Обама и Барак Обама са от един баща – Барак Обама старши, но от различни майки. Майката на Марк, Рут Ндесанджо, също е бяла,както и на Барак.

Произведението ще засегне главно темата за домашното насилие. Авторът споделя за побоите, които баща му нанася на майка му. В един момент той дори опира нож до нейното гърло. Впоследствие тя си набавя ограничителна заповед срещу него.

Целта на творбата е да бъде привлечено вниманието към семейния тормоз и неговото ограничаване. Ндесанджо ще обясни и взаимоотношенията си със своя брат, за които досега не дава много подробности, освен че не са близки. Двамата не отрастват заедно. Докато Барак отива да учи в колеж в САЩ, Марк остава в Кения, където семейството живее по онова време.

Част от приходите от продажбата на книгата ще отидат за благотворителност, включително фондацията на Марк Обама Ндесанджо, която помага на деца в неравностойно положение.

Прочетете още

245219_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (10 юни – 16 юни)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Призраци на Камино“ от Джон Гришам (нова в класацията) 2. „The …