Начало / България / Писмо на Джон Гришам до читателите на lira.bg

Писмо на Джон Гришам до читателите на lira.bg

Писателят Джон Гришам изпрати писмо до lira.bg чрез издателство Knopf Doubleday, в което поздравява читателите и благодари за подкрепата им през годините. Ето и превод на писмото на автора на правни бестселъри:

„Скъпи читателю,

Сега настъпва времето за размишления и благодарности. Както съм казвал и преди, мисля, че имам голям късмет, тъй като мога да пиша книги, които толкова много хора обичат. Благодаря ти, че ги купуваш. Радвам се, че ти харесват.
Преди 25 години внезапно ми се отдаде възможността да напусна не особено успешната си адвокатска кантора (което и направих, без дори да изгася лампите), за да седя сам всеки ден в продължение на много часове и да пиша истории. Чувствам се привилегирован, дори благословен, че прекарах толкова години, вършейки това, което обичам. И което все още е изключително забавно. Думите и идеите напират по-бързо, отколкото мога да ги запиша.
С 28 книги за възрастни и 4 за деца аз прекарвах с удоволствие всеки ден пред пишещата машина, а по-късно – пред компютъра. Изграждането на сюжета, редакцията, рекламната кампания и, да, продажбите за мен са също толкова вълнуващи днес, колкото бяха преди 25 години.
Тъй като наближавам малко по-зряла възраст – 59 години, – ми се случва да поглеждам назад, но също така и напред. Какво ще правя на 60, 65, 70 или 80 години? Ако съм жив и здрав, ще пиша юридически трилъри, книги за спорта, романи за деца, комикси, разкази, може би дори и сценарии. Ако съм научил едно нещо, то е, че не мога да предскажа откъде ще дойде следващата история.
Но има много истории за разказване. Стига ти да си там, за да ги четеш и да ги харесваш, обещавам да продължавам да пиша.
Всичко най-добро на теб и твоето семейство, весели празници и бъдете здрави!
Искрено твой,
Джон Гришам

Книги от Джон Гришам тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …