Начало / България / Биография на Меси излезе на български

Биография на Меси излезе на български

Биография на един от най-добрите съвременни футболисти – Лео Меси, излезе на българския пазар. „MESSI. Историята на момчето, което се превърна в легенда“ е на италианския автор Лука Кайоли и у нас се появява благодарение на „Брос М”.

Кайоли е роден в Милано, но дълги години живее в Испания. Работил е като журналист в „Ла Република“ и „Газета дело спорт“. Известен става с биографиите на световни футболни величия като Роналдиньо, Кристияно Роналдо,  Зинедин Зидан, Фернандо Торес, треньорите Висенте дел Боске и Раймон Доменек, колоездача Ланс Армстронг.

Книгата му за Меси пък вече хвана окото на филмовата компания „Епик”, която пожела да представи живота на звездата на „Барселона” в кинопродукция, обяви сп. „Варайъти“. Излизането на филма трябва да съвпадне с началото на Световното първенство догодина в Бразилия. Лентата ще се съсредоточи върху ранните години на четирикратния носител на Златната топка  в Аржентина и годините му в школата на „Барселона”.

Същевременно нова книга  за футболния клуб Барселона е хит на книжния пазар в Испания. Само за два дни „Барса. Куражът на шампионите“ бе продадена в над 60 000 екземпляра. Албумът съдържа непубликувани до момента снимки от съблекалнята на тима, направени от официалния фотограф на клуба Мигел Руиз.

Свързани заглавия
„Меси – мечтата на малкия принц“ е новата книга за футболния гений

Футболист написа предговора на книга за свой колега
Излезе биография на футболната звезда Кристиано Роналдо
Излиза стихосбирка на футболната звезда Кристиано Роналдо
Българин в енциклопедията на „Манчестър Юнайтед“
„ХарпърКолинс” ще публикува мемоари на Уейн Рууни

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …