Начало / Свят / „ХарпърКолинс” ще публикува мемоари на Уейн Рууни

„ХарпърКолинс” ще публикува мемоари на Уейн Рууни

„ХарпърКолинс” ще публикува книга на популярния английски футболист Уейн Рууни, съобщи порталът thebookseller.com. Мемоарите ще бъдат издадени на 30 август 2012 г. под заглавието „Уейн Рууни: Моето десетилетие във Висшата лига”.  Те ще акцентират върху кариерата на футболиста, който изгря като звезда още на 16 г. в „Евертън” и спечели Шампионската лига с „Манчестер Юнайтед”.  

Книгата се пише в сътрудничество с журналиста Мат Алън. През 2006 г. Рууни издаде книга, написана в съавторство с Хънтър Дейвис  – „Моята история досега”.
Според ръководството на издателството Рууни е сред топ три играчите в света заедно с Лионел Меси и Кристиано Роналдо и написаното от него ще има голям успех.

Публикации в пресата твърдят, че целта на „ХарпърКолинс” е да подпише нов договор с Рууни за пет книги, в които да разкаже кариерата си, срещу 5 млн. паунда.

Прочетете още

16000696

„През август ще се видим“ – романът, за който Маркес забрави

Смъртта прави всеки ръкопис скъпоценен Габриел Гарсия Маркес дописва през 2004-а една своя книга, която …

Един коментар

  1. Не мога да им се начуда на някои хора. Как така на 26-7 години се пишат мемоари?! Не може ли да ги пише поне когато се откаже от футбола?! Мемоарите не трябва ли да проследят по-голяма част от живота на един човек?! Хората пишат спомени, когато станат на 70-80 години…а нашия тръгнал да ги пише когато е на 26. Аман от комерсиализъм.