Начало / Свят / Излезе биография на футболната звезда Кристиано Роналдо

Излезе биография на футболната звезда Кристиано Роналдо

Излезе нова биография на звездата на „Реал Мадрид” Кристиано Роналдо, информира goal.com. Книгата се казва „Кристиано Роналдо: Манията за съвършенство”, а автор е авторитетният спортен биограф и журналист Лука Кайоли.

Кайоли е описал пътя на футболиста към висините в своята сфера. Още, когато преминава в „Манчестър Юнайтед” от „Спортинг Лисабон” през 2003, той загатва за качествата си. Португалецът понася тежестта на фланелката с номер 7, носена преди от легенди на отбора като Джордж Бест, Ерик Кантона и Дейвид Бекъм. Печели Шампионската лига, първенството на Англия, както и най-престижната индивидуална награда – „Златната топка”, докато носи екипа на „Червените дяволи”.

След рекордния си трансфер си в испанския колос за 80 милиона паунда, Роналдо затвърждава реномето си на един от най-добрите съвременни футболисти. Единствената му конкуренция е Лионел Меси от Барселона. Съперничеството между двамата е засегнато в детайли в творбата. Журналистът се концентрира и върху личността Кристиано Роналдо, не само спортиста. Книгата помага да бъде опозната една от най-ярките футболни звезди на ХХІ век.

Кристиано Роналдо е португалски футболист, роден през 1985 г. В момента играе в „Реал Мадрид”, но е защитавал цветовете още на английския гранд „Манчестър Юнайтед” и „Спортинг Лисабон”. Печелил е „Златната топка” – най-престижния индивидуален приз във футбола, както и други награди. Признат е за един от най-добрите съвременни футболисти.

Свързани заглавия
Журналист посвети книга на Лионел Меси
Книга за „Ел Класико” на пазара следващото лято

Прочетете още

16000696

„През август ще се видим“ – романът, за който Маркес забрави

Смъртта прави всеки ръкопис скъпоценен Габриел Гарсия Маркес дописва през 2004-а една своя книга, която …

Един коментар

  1. От къде може да се купи книгата?