На фокус
Начало / Свят / Реч на нигерийска писателка в песен на Бионсе

Реч на нигерийска писателка в песен на Бионсе

Нигерийската писателка Чимаманда Адичи беше включена в нова песен на звездата Бионсе, съобщи „Лос Анджелис таймс”. Певицата, която абсолютно неочаквано пусна нов албум на пазара, включва част от реч на Адичи в песента си „Flawless”. В клипа на парчето писателката дори се появява за миг.

За „Flawless” Бионсе е взела части от речта на Адичи „Всички трябва да сме феминисти”, държана по-рано тази година в Лондон. Албумът на изпълнителката, озаглавен „Beyoncé”, се очакваше догодина, но излезе сега.

Чимаманда Адичи е нигерийска писателка, родена през 1977 г. Смятана е за една от най-влиятелните африкански съвременни авторки. Публикувала е 4 книги – „Purple Hibiscus”, „Half of a Yellow Sun”, „The Thing Around Your Neck” и „Americanah”. Творчеството й засяга полови и расови проблеми, както и тежки моменти от историята на нейната родина като войната в Биафра. Адичи е носителка на множество награди и признания, включително приз от „MacArthur Foundation”, награда „Commonwealth Writers’ Prize” и др.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Stephen_Hawking_in_Stockholm

Стивън Хокинг разгадава Вселената окончателно

Последната му теория излиза пет години след неговата смърт Големият учен е известен например със …