Начало / Любопитно / „Когато любовта следва интуицията“ от Сервет Хасан (анотация и откъс)

„Когато любовта следва интуицията“ от Сервет Хасан (анотация и откъс)

Всички мечтаем да намерим идеалния мъж, да имаме съвършена връзка, но не всички вярваме, че е възможно…

Сервет Хасан е била един от тези скептици. Тя започва своята кариера в света на модата и журналистиката, но жаждата й за духовно познание я отвежда в Тибет, а по-късно и в Индия, където изучава мистичните учения на Далечния изток. Днес тя споделя тези послания чрез книгата си „Когато любовта следва интуицията”.

Сервет Хасан вярва, че в наши дни липсващият елемент в любовните връзки е духовната мъдрост. Без значение дали търсим партньор, или се стремим да съхраним пламъка на любовта в сериозната си връзка, ключът към щастието е да следваме вътрешния си глас – своята интуиция.
„Копнеех за отношения, които пулсират с живот, дишат, живеят, развиват се, споделя Хасан. Исках да премина от отделеност към единение, без да изгубя себе си или свободата си. Само в такава среда можех да създам партньорство, освободено от очаквания и илюзии, които според мен пораждат единствено отегчение и досада. Затова послушах интуицията си и поех риска… пътя на любовта”.

Книгата „Когато любовта следва интуицията” не съдържа правила за създаване на интимност, Сервет Хасан не дава бързи универсални решения за „хващането“ на мъж, склоняването му да ви отведе до олтара и измъкването на заветното „Да“ от устата му. Авторката предлага духовните и интуитивните инструменти, необходими за извайването на дълбока, стойностна връзка. Ако изберете да приемете това предизвикателство, автоматично променяте начина си на мислене, изборите, нагласите и възгледите си. Променяте правилата на връзките, като изоставяте рационалните си задръжки и се отдавате на сърцето си – интуитивното сърце на любовта.

Когато любовта следва интуицията, ние можем да:
–    Открием страховете и спомените, които ни пречат
–    Прогоним демоните си и излекуваме старите рани
–    Променим стария тип взаимоотношения
–    Пречистим тялото и душата си
–    Привлечем  мъжа на живота си
–    Запазим любовта и страстта в дълъг съвместен живот

Сервет  Хасан предлага медитации, упражнения и визуализации: за да развием интуицията си, да си създадем свещено пространство, да защитим аурата си, да смъкнем всички маски и да бъдем истински, да отстраним причините в нас, които спират правилния мъж да се появи в живота ни, и да срещнем любовта точно когато трябва.

„Някои хора твърдят, че влюбването е илюзия. Е, ако наистина е така, аз искам да се опия в тази илюзия. Влюбването не е отричане от себе си, а тъкмо обратното – съгласие да бъдем себе си. Когато сме влюбени, романтичните жестове, интимността и искрената преданост ни се отдават с лекота не защото сме овладели тънкостите на връзките, а защото сме по-автентични човешки същества.
Очертанията на предаността към друг човек започва и завършва с предаността към самия себе си. Ако приемате себе си, то вие и вашият партньор създавате атмосфера на доверие и сигурност. Превръщате се в спокоен пристан, където любовта може да се изразява свободно и честно. Това е единственият начин да намерите своя собствен път към любовта завинаги”.

ОТКЪС

КАКВО ВСЪЩНОСТ ИСКАТ МЪЖЕТЕ

Отговорът на този въпрос е съвсем прост. Мъжете искат това, което искаш и ти. Защото връзките и взаимоотношенията еволюират и се развиват от една и съща енергия, която няма нищо общо с половата принадлежност. Смятам, че съществуват някои основни фундаментални разлики, като примерно потребността на мъжа да ловува и прочие, но след известно време, като погледна тези така наречени разлики, виждам, че всичко се свежда до кармични бумеранги, които се връщат обратно при теб и те захапват. Ти разрешаваш един проблем, но междувременно подреждаш мизансцена за друг. Старият стереотип, че мъжете закрилят жените, както бащата закриля детето си, вече е отживелица. Подобна неравнопоставеност е рецепта за кошмарна връзка. Този културен стереотип вече не способства за съществуването на двама равностойни партньори. Мъжете може да са от Марс, а жените от Венера, но заедно сме от рая. Единственият начин да намерим нашия път е да се из¬дигнем над човешкото, над половете, които не са нищо друго освен още един критерий за разделение, и да намерим душата на двамата човека във връзката. Ако се представим точно такива, каквито сме, и останем верни на себе си, може да превъзмогнем терзания какво искат мъжете или какво искат жените и да достигнем до въпроса какво искаме ние. Тогава виждаме, че сме различни, но равностойни.

Постигаме го, като оставяме на тихото малко гласче вътре в нас да ни води. Сега двамата можете да се гледате в очите, да слушате, да отговаряте и да продължите да изплитате прекрасната дантела на вашата връзка, на вашия живот заедно. Нормално е да се питаме кой е другият човек, какво харесва, дали го разбираме или дали той се чувства наистина обичан.

Потокът на духа е в нас, между нас, около нас, свързва ни като частици от всичко, което е. Отдай се на истината и се дистанцирай от желаните резултати. Уважавай уникалния човек, който е той. Никой от нас не е идеален, важното е да сме честни по отношение на нашите грешки и недостатъци. В крайна сметка ние нямаме власт над другите. Можем само да кроим планове, да вземаме решения и да правим любов като равни. Да обичаш някого, означава да се обвържеш с това обещание.

И така, какво иска мъжът? Все същите неща, които искаме всички. Ето моя списък:
• Всеки иска да се чувства подкрепян.
• Всеки има нужда от вярност и честност.
• Всеки се нуждае от емоционална връзка.
• Всеки има нужда да се чувства специален.

• Всеки иска да се развива и да допринася за своята общност и света.

Мъжът може да се нуждае от всичките тези неща, но същото важи и за теб. Всички ние искаме същото: да си има¬ме някого, който да ни гледа нежно в очите, да ни докосва с любов и да вижда в сърцето ни, така че да бъдем разбрани, зачитани и да намерим своята цел в живота.
Както казва Тич Нат Хан:

„Ние сме тук, за да се събудим от илюзията за нашата отделеност“.

„Когато любовта следва интуицията“ тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …